11:56 06.08.2015

ExxonMobil Exploration and Production Ukraine закриває представництво в Україні

2 хв читати
ExxonMobil Exploration and Production Ukraine закриває представництво в Україні

ExxonMobil Exploration and Production Ukraine B.V. (Нідерланди) закриває представництво в Україні, зареєстроване в Києві.

Як повідомила компанія в офіційній пресі, таке рішення її рада директорів ухвалила 3 серпня.

"Зазначене стосується інших представництв компанії ExxonMobil в Україні", - заявляє ExxonMobil Exploration and Production Ukraine.

Як повідомлялося, Україна в 2012 році провела конкурс на укладання угоди про розділ продукції (УРП) щодо Скіфської ділянки на шельфі Чорного моря, його переможцем в серпні минулого року став консорціум на чолі з ExxonMobil Exploration and Production Ukraine B.V. (40%, оператор) Shell (35%), австрійською OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15%) і НАК "Надра України" (10%).

Через рік, у вересні 2013 року, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький підписав у Нью-Йорку у присутності Віктора Януковича договір про укладання УРП з ExxonMobil Exploration and Production Ukraine.

Проте після анексії Криму Росією посол США в Україні Джеффрі Пайєтт у червні наступного року повідомив, що американська ExxonMobil відмовилася від планів розробки кримського шельфу Чорного моря.

Раніше про вихід з процесу переговорів про підписання УРП у рамках розробки Скіфської ділянки шельфу Чорного моря заявила компанія Shell.

Площа Скіфської ділянки 16,698 тис. кв. км, її територія межує з островом Зміїним. Раніше сумарні інвестиції у Скіфську ділянку оцінювалися в $10-12 млрд, прогнозований щорічний обсяг видобутку природного газу - до 3-4 млрд куб. м, надходження до бюджету - 80-90 млрд грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА