18:17 05.08.2015

З полону бойовиків звільнено понад 2800 українців, залишаються 183 заручники - радник глави СБУ

1 хв читати
З полону бойовиків звільнено понад 2800 українців, залишаються 183 заручники - радник глави СБУ

На сьогодні звільнено з полону бойовиків понад 2800 українців, 183 людини все ще залишаються в заручниках, повідомив радник глави СБУ Юрій Тандит.

"Процес (обміну полоненими - ІФ) триває постійно. Досить делікатно переговори проводяться в рамках цього процесу. Усе, що ми говоримо, ми перевіряємо, триває щоденна робота у рамках мінських домовленостей. На сьогодні звільнено понад 2800 осіб, і ця цифра збільшується", - розповів Ю.Тандит в ефірі 5 каналу в середу ввечері.

Він зазначив, що не вся інформація може стати публічною, оскільки Службі безпеки України допомагають "патріоти на території тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей".

"Ми іноді використовуємо легенди, заходячи туди. Процес іде, і щодня звідти виходять наші хлопці", - сказав радник.

Він розповів, що після переговорів у Мінську українська сторона отримала списки українців, яких бойовики готові віддавати.

"Служба безпеки України на вчорашній день показувала цифру 183 людини. Це не лише представники Збройних сил України, а й хлопці з Національної гвардії, добровольчих батальйонів і ще цивільні особи. Ми про всіх знаємо, зібрано багато інформації", - повідомив Ю.Тандит, кажучи про те, яка кількість українських громадян, зокрема військовослужбовців, перебуває в бойовиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА