17:36 20.07.2015

Уряд Канади передав ЗС України мобільний військовий шпиталь, у вівторок він вирушить до зони АТО - Міноборони

2 хв читати
Уряд Канади передав ЗС України мобільний військовий шпиталь, у вівторок він вирушить до зони АТО - Міноборони

Посол Канади в Україні Роман Ващук передав Збройним силам України мобільний військовий шпиталь, наданий урядом Канади, повідомляється на сайті Міністерства оборони.

Церемонія передання відбулася у понеділок, 20 липня, у 169-му навчальному центрі Сухопутних військ ЗС України "Десна" в Чернігівській області. "Цей мобільний шпиталь є черговою частиною допомоги канадському уряду, необхідної сьогодні ЗС України. Він повністю відповідає вимогам, що висуваються до військово-медичного забезпечення під час комплексних заходів щодо реформування ЗС України", - зазначив заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов.

За словами Р. Ващука, мобільний шпиталь виготовлено за сучасними канадськими технологіями, проте його обладнання є сумісним з українським. "Весь комплекс можна розгорнути за шість годин, а згорнути за чотири. Це дійсно високомобільний шпиталь, що може працювати у будь-яких природних і географічних умовах. Я передаю це обладнання, знаючи, що воно врятує сотні, а може і тисячі життів українців", - зазначив він.

У свою чергу, директор Військово-медичного департаменту Міноборони Андрій Верба повідомив, що переданий канадською стороною мобільний шпиталь сьогодні буде згорнуто і вже у вівторок, 21 липня, відправиться до місця призначення - зону проведення антитерористичної операції на сході України, в розташування 59-го військового мобільного шпиталю в Луганській області. "Він замінить наш пересувний шпиталь, що перебуває там вже тривалий час і обладнання якого зношене", - повідомив він.

"Комплекс мобільного шпиталю багатофункціональний і сегментований - він може використовуватися і як операційне відділення поруч з полем бою, і як інше функціональне приміщення для надання попередньої медичної допомоги перед евакуацією в тил хворих і поранених. Також він повністю автономний. Роботу обладнання за будь-яких умов забезпечують дизельні електрогенератори, адаптовані до нашого палива, системи живлення і кондиціонування європейського стандарту, а також система водоочищення... дозволяє подавати 40 л питної води на хвилину, - розповів А. Верба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА