11:42 07.07.2015

МЕРТ виступає за диференційований підхід до визначення вартості ліцензії на оптовий продаж пива

2 хв читати
МЕРТ виступає за диференційований підхід до визначення вартості ліцензії на оптовий продаж пива

Міністерство економічного розвитку та торгівлі виступає за скасування ліцензії на оптовий продаж пива для міні-пивоварень і збереження її для великих виробників пива.

"Ми вже завершуємо підготовку законопроекту для врегулювання підходу до проблеми. Різна вартість (ліцензії на оптовий продаж - ІФ) залежно від обсягу бізнесу – цілком справедливий диференційований підхід, з яким згодні пивовари, зокрема і великий бізнес", – повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов.

Згідно з інформацією, опублікованою на його сторінці, міні-пивоварні і малих дистриб'юторів запропоновано звільнити від сплати ліцензії, для середніх пивоварень і дистриб'юторів вартість ліцензії буде знижена, для великих компаній вона залишиться на рівні 500 тис. грн на рік.

За словами заступника міністра, з 1 липня вступила в дію норма про ліцензування оптової торгівлі пивом у розмірі 0,5 млн грн на рік, у результаті чого постраждали малі пивоварні.

"Сума несуттєва для великих пивоварних заводів, ніяк не допомагає боротися з споживанням пива серед неповнолітніх, але смертельна для малих крафтових пивоварень, які готують відмінний продукт, створюють робочі місця і деякі вже навіть експортують свою продукцію на сусідні ринки", - додав М. Нефьодов.

Як повідомлялося, 1 липня набули чинності зміни до Податкового кодексу про прирівнювання пива до алкогольних напоїв. Згідно з ухваленими змінами, забороняється реклама пива на телебаченні і радіо у денний час, а також зовнішня реклама.

Вводиться атестація і ліцензування виробництва пива, сертифікат відповідності продукції, ліцензія на імпорт і експорт пива. Додатково передбачені нові вимоги до маркування цієї продукції, а також заборона на використання брендованого обладнання: меблів, келихів, парасольок тощо; спонсорство спортивних команд. Також від виробників пива з міцністю понад 8,5% потрібно використання акцизних марок, як для вина і міцного алкоголю.

У парламенті зареєстровано три законопроекти щодо спрощення регулювання виробництва та обігу пива в Україні, зокрема розроблений урядом, але Верховна Рада їх наразі не розглядала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР МО України ідентифікувало російських військовослужбовців, які обстрілюють Україну "Кинджалами"

Росіяни здійснили 52 обстріли населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей

Фінал "Євробачення-2024" відбудеться в суботу, Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2

Росіяни за добу 11 разів обстріляли Донецьку область - голова ОВА

За добу на Харківщині троє загиблих і шестеро постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

За добу з Харківської області евакуйовано 1775 осіб - голова ОВА

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА