10:37 16.06.2015

Наливайченко направив до Генпрокуратури матеріали для винесення підозри голові КС Бауліну

2 хв читати
Наливайченко направив до Генпрокуратури матеріали для винесення підозри голові КС Бауліну

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко підписав і направив до Генеральної прокуратури України докази для винесення підозри голові Конституційного суду України Юрію Бауліну, повідомляє прес-центр СБУ.

Як наголошується в повідомленні, Ю. Бауліна підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем), "яке спричинило тяжкі наслідки - узурпацію влади Віктором Януковичем".

Повідомлення проілюстровано скан-копією документа, переданого В. Наливайченком на ім'я генпрокурора України Віктора Шокіна, в якому зазначається, що, відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу, "повідомлення про підозру судді КС здійснюється генеральним прокурором або його заступником". "Направляємо для розгляду проект письмового повідомлення про підозру Ю. Бауліну", - йдеться у зверненні.

Як повідомлялося, раніше Генеральна прокуратура України оприлюднила заяву, що слідство практично довело: судді Конституційного Суду винесли неправосудне рішення щодо зміни Конституції України в 2010 році.

За словами начальника Головного управління нагляду у кримінальних провадженнях Генпрокуратури Юрія Севрука, СБУ розслідує кримінальну виробництво за фактом винесення суддями неправосудного рішення Конституційного суду, що сприяло узурпації влади. В рамках розслідування кримінального провадження про узурпацію влади були допитані четверо суддів КС, підозру їм ще не пред'явлено. Генеральна прокуратура також розслідує аналогічне провадження.

У квітні Конституційний суд оголосив перерву в розгляді справи про конституційність окремих положень закону "Про люстрацію влади". Приводом для цього була, зокрема, вимога народних депутатів – авторів конституційного подання з цьго питання – про самовідвід семи суддів КС, які приймали рішення про скасування політреформи 2004 року і повернення до Конституції в редакції 1996 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА