13:38 15.06.2015

Наливайченко побачив готовність Генпрокуратури співпрацювати з СБУ у справі "БРСМ-Нафти"

2 хв читати
Наливайченко побачив готовність Генпрокуратури співпрацювати з СБУ у справі "БРСМ-Нафти"

Глава Служби безпеки Валентин Наливайченко заявляє про готовність Генпрокуратури співпрацювати з СБУ у рамках розслідування кримінального провадження у справі про пожежу на нафтобазі "БРСМ-Нафта" в с. Крячки Васильківського району Київської області.

"Я був (на допиті в Головному слідчому управлінні генпрокуратури - ІФ) як громадянин України, який не боїться корупції, зокрема і як свідок. Усі матеріали, які є і мені відомі про корупцію у вищих ешелонах, я передав слідству", - сказав В.Наливайченко після допиту ГСУ Генпрокуратури в понеділок.

Відповідаючи на запитання про те, чи досягнуто домовленості з Генпрокуратурою про співпрацю, глава СБУ сказав: "Я зараз поспішаю на роботу, щоб викликати до себе керівника "Альфи", керівника нашого слідчого управління. Вони їдуть до керівництва Генеральної прокуратури, і починаємо зараз діяти".

На уточнювальне запитання про те, чи є якесь протистояння між Генпрокуратурою і СБУ в рамках розслідування, В.Наливайченко сказав: "Я його не побачив".

Також глава СБУ заявив, що йому невідомо, де зараз перебуває колишній заступник генпрокурора Анатолій Даниленко, додавши, що про це мають знати в Генпрокуратурі. "Зараз я поспішаю на роботу, щоб і СБУ про це дізналася", - сказав В.Наливайченко, пояснивши, що, оскільки передав матеріали Генпрокуратурі, то інформацію про розслідування має надавати саме Генпрокуратура.

За словами глави СБУ, щоб розкрити всі корупційні схеми і притягнути до відповідальності всіх винних, "повинні об'єднатися дві команди": Генпрокуратура і СБУ. "І сьогодні я про це почув, і для мене це найголовніше. Повноваження там (у Генпрокуратурі - ІФ), сили і засоби тут (СБУ - ІФ). Настав час показати результат", - підсумував В.Наливайченко.

Раніше глава СБУ заявив про причетність колишнього керівництва Генпрокуратури до "кришування" нафтобази "БРСМ-Нафта" під Васильковом, де на початку минулого тижня виникла пожежа. За його словами, є підстави підозрювати колишнього заступника генерального прокурора в рамках розслідування кримінального провадження у зв'язку з цією пожежею. В.Наливайченко також має намір вимагати від Генпрокуратури, щоб цю людину затримали.

Глава СБУ також повідомляв, що колишній заступник генпрокурора був фактичним співвласником нафтобази "БРСМ-нафта". Пізніше він повідомив, що йдеться про А.Даниленка.

У результаті пожежі на нафтобазі загинуло п'ятеро та постраждало 15 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА