12:54 14.06.2015

Наливайченко отримав повістку до слідчого ГПУ і до США 16-17 червня не поїде – Лубківський

2 хв читати
Наливайченко отримав повістку до слідчого ГПУ і до США 16-17 червня не поїде – Лубківський

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко не буде присутній у США 16-17 червня, де на засіданнях Сенату і Конгресу мав представити докази російської агресії проти України, у зв'язку з отриманням повістки від слідчого Генеральної прокуратури України, заявляє радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Змушений повідомити, що анонсована й очікувана презентація главою Служби безпеки України Валентином Наливайченком у Вашингтоні 16-17 червня ц. р. американській політичній та експертної еліті доказів російської збройної агресії проти України не відбудеться. Не відбудеться і заплановане обговорення з американськими партнерами практичних аспектів допомоги Україні у сфері безпеки. Не відбудеться і дискусії про те, як подолати корупцію в Україні", - написав М.Лубківський на своїй сторінці в Facebook у неділю.

За його словами, скасування поїздки В.Наливайченка до США пов'язане з викликом глави СБУ до слідчого Генпрокуратури, який, за його твердженням, пов'язаний із заявами В.Наливайченка про причетність колишнього керівництва ГПУ до нафтобази БРСМ під Васильковом, де триває ліквідація пожежі. "Наливайченко не полетить у Вашингтон, оскільки отримав відмову Адміністрації президента України. Замість цього, він отримав повістку від слідчого генпрокуратури, яка таким чином реагує на заяву глави СБУ під час останнього засідання Кабінету Міністрів про причетність колишнього керівництва ГПУ до нафтоналивної бази БРСМ. Тобто, замість пояснень конгресменам - він даватиме пояснення слідчим генпрокуратури!", - наголосив М.Лубківський.

"Американська сторона не розуміє, що відбувається, а Україна втрачає серйозну можливість посилити свої позиції у протидії агресорові", - зазначив він.

Як повідомлялося, В.Наливайченко повинен був відвідати США, де мав представити у Конгресі докази російської агресії. "Перший день - у Сенаті, другий – у Конгресі докази агресії Росії представлю і назад"... Наступного тижня будуть слухання в Конгресі та Сенаті. І, крім доказів агресії Росії, які ми подамо, будемо серйозно говорити про співпрацю з ФБР і про питання з "відмивання" грошей", - розповів глава СБУ на брифінгу 12 червня.

На тому самому брифінгу він заявив, що колишній заступник генпрокурора отримував "злочинні доходи" від нафтобази "БРСМ-Нафта" і навіть був фактично її співвласником. При цьому В.Наливайченко не уточнив імені цього заступник генпрокурора.

Пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" в с. Крячки виникла 8 червня ввечері. Наразі на фахівці поливають територію і охолоджують резервуари, загрози поширення вогню немає. Відомо про п'ятьох загиблих і 15 постраждалих (з них 10 перебувають у лікарнях).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА