17:19 11.06.2015

Порошенко майже вдвічі випереджає Тимошенко в електоральних перевагах українців, маючи 13,6% підтримки - опитування КМІС

2 хв читати
Порошенко майже вдвічі випереджає Тимошенко в електоральних перевагах українців, маючи 13,6% підтримки - опитування КМІС

Лише 13,6% жителів України проголосували б за Петра Порошенка, якби президентські вибори відбулися наприкінці травня, на другому місці - лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко, свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Згідно з результатами опитування (19-29 травня), якби вибори глави держави відбулися наприкінці травня, то з усіх громадян України віком від 18 років 13,6% віддали б свій голос за П.Порошенка, 7,2% - за Ю.Тимошенко. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко може розраховувати на підтримку 4,2%, мер Львова Андрій Садовий - 3,8%, лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко - 2,8%, лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош - 1,7%, лідер "Сильної України" Сергій Тігіпко - 1,6%. Крім того, 7,8% заявили про намір викреслити всіх кандидатів або зіпсувати бюлетень, 24,8% респондентів вирішили не брати участі в голосуванні, 25% - не визначилися з кандидатурою.

Таким чином, якби президентські вибори відбулися наприкінці травня і ті, хто не визначився, як завжди, не прийшли б на вибори, кількість виборців, що взяли участь у голосуванні, становила б близько 42% від кількості всіх виборців, і серед названих кандидатів голоси розподілилися б таким чином: 32% проголосували б за П.Порошенка, 17% - за Ю.Тимошенко, 10% - за О.Ляшка, 9% - за А.Садового, 7% - за А.Гриценка, 4% - за Д.Яроша, 4% - за С.Тігіпка.

Опитування КМІС проводили з 19 по 29 травня методом особистого інтерв'ю, опитано 2022 респондентів, що проживають у 108 населених пунктах усіх областей України (окрім АР Крим), за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

У Луганській області дослідження проводилося лише на територіях, підконтрольних Україні, в Донецькій області - на територіях, підконтрольних Україні, та в Донецьку (не підконтрольний Україні).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держкомтелерадіо внесло до переліку 448 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України

Зеленський відвідав військову базу "Мелсбрук"

Олександр Мартиненко все життя присвятив українській журналістиці та сфері медіа - Верховна Рада

У ЄС немає консенсусу, чи потрібно проводити навчання українських військових на території України - Боррель

Знайдено останки ще одного загиблого в харківському "Епіцентрі" - жертв стало 18

Єрмак: Олександр Мартиненко - це історія професії, а також людина, яка назавжди буде в історії країни

Зеленський висловив співчуття у зв'язку зі смертю засновника й голови агентства "Інтерфакс-Україна" Олександра Мартиненка

Окупанти вдарили по Харкову, виникла пожежа в гаражах - мер

Підтримка антарктичної програми є стратегічним питанням, і Україна продовжуватиме це робити - Лісовий

Ексначальника Одеського обласного ТЦК повторно затримали на виході із СІЗО й повідомили про нову підозру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА