12:14 09.06.2015

Рятувальники роблять усе можливе, щоб запобігти поширенню вогню на нафтобазу "КЛО" й ліс у Васильківському районі

2 хв читати
Рятувальники роблять усе можливе, щоб запобігти поширенню вогню на нафтобазу "КЛО" й ліс у Васильківському районі

Рятувальники вживають заходів для того, щоб вогонь, який охопив нафтобазу "БРСМ" у Васильківському районі Київської області, не поширився на нафтобазу "КЛО" і ліс, що поруч.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ДСНС, нині вживають заходів для того, щоб не допустити поширення вогню на нафтобазу "КЛО" і ліс.

У свою чергу, в. о. начальника Головного управління ДСНС у місті Києві Валерій Борис розповів журналістам, що займання лісу незначне і походить від теплового випромінювання з боку нафтобази, що горіла. "Зараз від теплового випромінювання є займання лісу. Але це від теплового випромінювання: ви бачите, сам ліс зелений, він сам по собі не горить. Як тільки ми приберемо цю ділянку випромінювання, ліс потухне", - розповів він журналістам на місці подій.

В. Борис розповів, що нафтобаза була споруджена з численними порушеннями норм, передбачених для спорудження таких об'єктів.

Керівник управління ДСНС також зазначив, що пожежі таких масштабів в Україні не було близько півстоліття. "В Україні, наскільки я пам'ятаю, такої пожежі не було з 60-х років. Але в 60-х роках, за радянських часів, усі підприємства і організації додержувалися норм і правил. Зараз же будують, як хочуть: резервуар біля резервуару, ніяких відстаней не дотримано, не було обвалування. Якби додержувалися норм під час будівництва, то такого б не було", - наголосив В. Борис.

"Неможливо було пінну атаку зробити, конструктивно відступів від норм було стільки, що ніякої системи пожежогасінні не було, раннього виявлення не було, не було обвалування - тут дуже багато зауважень до тих, хто будував і експлуатував цю базу", - додав він.

При цьому керівник столичного управління ДСНС наголосив, що поки що попередніх версій пожежі немає, їх встановить слідство.

Він розповів, що на цей час уже знищено вогнем близько 10 одиниць техніки, яка була в самому епіцентрі пожежі. "На базі "БРСМ", що горіла, вже цілих цистерн немає. Є сусідня база - вона на відстані близько 100 м - і зараз вводяться сили і засоби, щоб зупинити вогонь", - розповів В. Борис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА