19:13 02.06.2015

Україна зацікавлена в імпорті газу через литовський LNG-термінал - Міненерговугілля

1 хв читати

Україна та Литва розглянуть питання постачання газу через LNG-термінал у Клайпеді та інтерконектор Литва-Польща в Україну, повідомив керівник управління євроінтеграції Міненерговугілля Михайло Бно-Айріян на своїй сторінці у Facebook.

Відповідний пункт міститься в протоколі, підписаному сторонами у вівторок в Одесі у рамках 16-го засідання міжурядової комісії з питань торговельно-економічної співпраці.

"Україна висловила зацікавленість у придбанні природного газу з LNG-термінала в Клайпеді, який почав працювати у грудні 2014 року. Ми розглядаємо це як ще один шлях диверсифікації поставок газу в Україну. У протоколі зафіксована зацікавленість сторін розглянути можливість постачання цього газу інтерконектор Литва-Польща (GIPL, проект планується завершити до 2019 р.) і газопровід Україна-Польща, який ми розглядаємо як стратегічний", - зазначив М.Бно-Айріян.

За його словами, українсько-литовська міжурядова комісія на засіданні 2 червня також розглянула питання будівництва Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК).

"Розглянули поточний стан співпраці у рамках проекту ЄАНТК. Окремо акцентував увагу на тому, що роботи в рамках проекту мають розпочатися в 2015 році. Далі тягнути з цим не можна", - резюмував керівник управління євроінтеграції Міненерговугілля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

Лондон передав у дар Україні автомобілі в межах програми Ulez для використання в гуманітарних цілях

Десятеро українських військових пройшли в Нідерландах навчання з обслуговування винищувачів F-16

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА