16:14 29.05.2015

Порошенко обіцяє не допустити агресора в Краматорськ

2 хв читати
Порошенко обіцяє не допустити агресора в Краматорськ

Президент України Петро Порошенко обіцяє не допустити вторгнення бойовиків у місто Краматорськ (Донецька обл.).

"Ми готові і раді спілкуватися будь-якою мовою, російською, українською, англійською. Але ми нікому не дозволимо ні з Україною, ні з Донбасом розмовляти мовою сили. І сюди, в Краматорськ, ми агресора не пустимо, скільки б танків він не готував на окупованих територіях", - заявив президент під час робочої поїздки в Краматорськ.

За його словами, Україна здатна захистити Донбас. Він зазначив, що головною необхідністю для жителів східних регіонів країни є безпека, мир і робота. "І коли є всі ці фактори, ми вважаємо, що це перші головні ознаки стабілізації ситуації на Донбасі. І це є прямий мирний шлях. Адже коли люди на окупованих територіях будуть бачити, що тут відроджується життя, відкриваються лікарні, лунає останній дзвінок у школі, діти ходять в школу, вступають в інститути, є робота і відновлюється інфраструктура - це те, що ми повинні зробити для реінтеграції країни", - сказав президент.

У четвер голова самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко пообіцяв за допомогою політичних методів повернути контроль над кількома населеними пунктами Донецької області, що залишили збройні формуванн сепаратистів у минулому році. "Слов'янськ, Костянтинівка, Красноармійськ - це всі міста ДНР. Якщо залишиться хоч одна можливість звільнити нашу територію політикою, ми будемо її використовувати. Щойно прийде розуміння, що це неможливо, буде ухвалено рішення про звільнення територій", - заявив голова "ДНР".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА