17:06 23.04.2015

СБУ готова підтвердити факти участі Суркова в діях влади часів Януковича проти Майдану - Лубківський

2 хв читати
СБУ готова підтвердити факти участі Суркова в діях влади часів Януковича проти Майдану - Лубківський

Служба безпеки України може підтвердити багато фактів, що стосуються перебування радника президента Росії Владислава Суркова в Україні під час протистояння протестувальників і попередньої влади за часів Революції гідності, та його причетності до дій влади проти мітингувальників на Майдані.

"Ми багато що з оприлюднених фактів можемо підтвердити вже сьогодні. Багато з них стосується перебування Суркова в Україні та його ролі в організації дій (колишньої української - ІФ) влади проти учасників Майдану підтверджується. І це вже було озвучено Валентином Наливайченком", - заявив радник глави СБ України Маркіян Лубківський на брифінгу в четвер.

Крім того, зазначив він, в українській пресі було оприлюднено "цікаву інформацію", яка для СБУ є "цікавою і новою, і ми її вивчаємо".

М.Лубківський пообіцяв, що у разі отримання дозволу слідства спецслужба інформуватиме про будь-які деталі стосовно діяльності В.Суркова в Україні.

Як повідомлялося, 18 лютого глава СБУ Валентин Наливайченко заявив про причетність В.Суркова до керівництва групами снайперів під час масових акцій протесту в Києві в лютому 2014 року. Він також повідомив, що наприкінці 2013 р. - на початку 2014 р. до Києва приїжджали три групи працівників ФСБ для організації та планування розгонів учасників акції протесту в столиці України.

За словами глави СБУ, екс-співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа" на допитах надали інформацію про місцерозташування снайперів, які цілилися в мітингувальників та правоохоронців. "У рамках цього провадження є посади, прізвища, копії паспортів, дати їхнього в'їзду-виїзду, яким зв'язком вони користувалися, в яких приміщеннях перебували, як радник президента Путіна Сурков ними керував у Києві", - сказав В.Наливайченко.

Згодом він повідомив, що в діях В.Суркова є складова військово-політичного втручання в справи України з метою повалення конституційного ладу. В.Наливайченко також назвав прізвища генералів і офіцерів ФСБ РФ, які минулого року під час масових протестів у Києві приїжджали в Україну з метою повалення конституційного ладу.

18 березня 2015 року начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк заявив, що СБУ вже передала Генеральній прокуратурі матеріали розслідування злочинів, здійснених під час Революції гідності, в яких, зокрема, фігурує радник президента РФ В.Сурков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА