10:29 09.04.2015

Оцінка активів "Укрзалізниці" компанією Deloitte може завершитися 15 травня - Мінінфраструктури

2 хв читати
Оцінка активів "Укрзалізниці" компанією Deloitte може завершитися 15 травня - Мінінфраструктури

Компанія Deloitte може завершити оцінку активів Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") 15 травня 2015 року.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський на зустрічі з журналістами в середу.

"15 травня має завершитися оцінка Deloitte, вони вчора сказали, що до 15 травня завершать. Одразу ж після цього передамо все до Фонду державного майна, сподіваюся, як очікуємо за графіком, до середини червня фонд повинен дати свою оцінку, а далі формуватимемо баланс і створюватимемо компанію", - сказав він.

Як повідомлялося, минулого тижня А.Пивоварський повідомив, що АТ "Українська залізниця" буде створено у вересні 2015 року.

Тоді він зазначав, що компанія Deloitte продовжує оцінку активів "Укрзалізниці", і, за оцінками міністра, вона може завершитися вже в середині червня.

"Після завершення оцінки ми зможемо сформувати баланс нового суспільства, вже почали працювати над питанням нової організаційної структури на залізницях", - сказав він тоді.

Як повідомлялося, підписаний 15 березня 2012 року главою держави закон "Про особливості створення державного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування" створив необхідну законодавчу основу для реформування залізниць.

ПАТ "Українська залізниця", 100% акцій якого закріплюються в держвласності, буде створено на базі "Укрзалізниці", а також понад 50 підприємств і установ залізничного транспорту загального користування, які реорганізовуються шляхом злиття.

До переліку підприємств, на базі яких утворюється ПАТ, увійшли шість залізниць, вагоноремонтні заводи, залізничні держпідприємства, проектно-дослідницькі інститути залізничного транспорту, низка проектно-конструкторсько-технологічних бюро.

Статутний капітал створюваного АТ формується шляхом внесення в нього майна "Укрзалізниці", вищезгаданих підприємств, а також 100% акцій, що належать державі в статутному капіталі семи заводів, - Дніпропетровського тепловозоремонтного, Запорізького електровозоремонтного, Львівського локомотиворемонтного, Київського електровагоноремонтного ім. Січневого повстання 1918 року, Київського електротехнічного заводу "Транссигнал", Коростенського заводу залізобетонних шпал і Гніванського заводу спецзалізобетону.

Крім того, до статутного капіталу АТ увійдуть пакети акцій, що належать державі в статутному капіталі компаній: СП ТОВ "Молдромукртранс" - 33,33%, транспортно-експедиційне акціонерне товариство "ЕТРАНСА" (Австрія) - 25,72%, ТОВ "Брайтшпур Планунгсгезелльшафт мбХ" - 25%, Лізингова компанія "Укртранслізинг" - 47,67%, міжнародна транспортна компанія "Укрзовніштранс" - 25,1%, страхова компанія "Інтер-поліс" - 8,16%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА