14:31 01.04.2015

Москаль заявляє про вилучення "айдарівцями" двох карет "швидкої" для своїх потреб

2 хв читати
Москаль заявляє про вилучення "айдарівцями" двох карет "швидкої" для своїх потреб

Військовослужбовці добровольчого батальйону "Айдар" реквізували для власних потреб з медичних закладів на контрольованій Україною території Луганської області два автомобілі "Швидкої допомоги", зазначено на офіційному сайті голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

Як сказано в повідомленні, одну з карет "швидкої" вилучено з міської лікарні в м. Щастя, іншу - з протитуберкульозного диспансеру в с. Трьохізбенка Новоайдарського району. "Обидва автомобілі вони використовували для власних поїздок. Одну "швидку" вкрадено з лікарні в Щасті, згодом вона потрапила під обстріл і її було знищено, а на іншій "айдарівці" досі катаються по Трьохізбенці", - зазначено в повідомленні.

Г. Москаль звернувся до Міноборони з вимогою купити для лікарень нові автомобілі або компенсувати їм вартість вкрадених. "Дві "швидкі" перебувають на балансі медичних комунальних закладів обласної військово-цивільної адміністрації. В області відчувається величезний дефіцит транспорту для медичних потреб, який ми частково покриваємо за рахунок волонтерів. Тобто люди з усієї України по гривні збирають гроші і купують необхідні спецавтомобілі, а тут бойовий підрозділ, підпорядкований Міноборони, відверто викрадає їх. У результаті медикам ні на чому виїжджати до пацієнтів, серед яких, зокрема, діти й люди похилого віку", - заявив він.

"Якщо Міноборони не здатне навести лад у своєму підрозділі, то нехай купує нашим лікарням нові "швидкі". Інакше ми звернемося до суду з позовом про відшкодування Міністерством оборони вкраденого майна", - резюмував Г. Москаль.

Як повідомлялося, Г. Москаль раніше неодноразово заявляв, що деякі представники цього батальйону здійснюють неправомірні дії на території області, зокрема щодо мирного населення.

У відповідь на це міністр оборони України Степан Полторак призначив проведення службового розслідування щодо неправомірних дій окремих представників батальйону "Айдар" у населених пунктах Луганської області. "До місця дислокації підрозділу найближчим часом вирушить група військовослужбовців з Військової служби правопорядку ЗСУ. У разі встановлення підозрюваних у здійсненні протиправних дій їх притягатимуть до відповідальності відповідно до законодавства України", - зазначено в повідомленні, оприлюдненому на сайті Міноборони у вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА