12:41 29.03.2015

З полону "ДНР" звільнено донецького студента, затриманого бойовиками за підозрою у співпраці з українськими спецслужбами, - правозахисник

1 хв читати

В результаті переговорного процесу з представниками "ДНР" у суботу з полону вдалося звільнити 20-річного донецького студента, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" правозахисник, голова Донецької обласної ради адвокатів Геннадій Борисичев.

За словами Г. Борисичева, дончанин перебував "під слідством" близько 15 днів.

"Його затримали на блокпосту "ДНР" поблизу населеного пункту Оленівка, коли хлопець повертався з Маріуполя в Донецьк, інкримінуючи йому співпрацю з українськими спецслужбами. Перші дні після затримання він був у "військовій комендатурі "ДНР" у м. Докучаєвську, після чого його перевезли в Донецьк",- розповів правозахисник.

Г. Борисичев також зазначив, що під час перебування дончанина в неволі його батьки шукали різних способів його звільнення. При цьому в полоні його регулярно допитували, попри його твердження, що він не провадив політичної або шпигунської діяльності.

Водночас правозахисник зазначив, що до полоненого не застосовували заходів фізичної дії, а також не висували вимоги грошової винагороди за його звільнення.

Г. Борисичев також зазначив, що на сьогодні "вести переговори про звільнення - справа доволі складна". Він пояснив, що ситуація ускладнюється великою кількістю псевдопарламентерів у зоні збройного конфлікту на Донбасі, охочих заробити на чужому горі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА