10:31 24.03.2015

Заступник генсека ООН Кларк підтримує План гуманітарного реагування в Україні на 2015 рік

2 хв читати
Заступник генсека ООН Кларк підтримує План гуманітарного реагування в Україні на 2015 рік

Заступник генерального секретаря ООН Хелен Кларк позитивно оцінила План гуманітарного реагування в Україні на 2015 рік і спільні зусилля щодо створення звіту з оцінки шляхів відновлення і розвитку миру.

Віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко обговорив План гуманітарного реагування на 2015 рік і проведення Міжнародної конференції на підтримку реформ в Україні під час зустрічі із заступником Генсекретаря ООН, адміністратором Програми розвитку ООН (ПРООН) Х. Кларк, повідомила прес-служба віце-прем'єра.

"В активній роботі з Представництвом ООН в Україні уряд України створив План гуманітарного реагування, а також за підтримки Євросоюзу та Світового банку розроблено надзвичайно важливий документ - Оцінка шляхів відновлення і розвитку миру", - сказав Р. Зубко.

Він відзначив важливість діяльності Координаційної ради представництва ООН в Україні на чолі з Нілом Уокером спільно з урядом України, який провів велику роботу із визначення гуманітарних потреб та мобілізації міжнародної допомоги для підтримки України

За словами віце-прем'єр-міністра України, всі ці дані увійшли до матеріалів із проведення Міжнародної конференції на підтримку реформ в Україні, що відбудеться наприкінці квітня. "Ця конференція має на меті, серед іншого, привернути увагу до гуманітарної ситуації на Донбасі, як одного з пріоритетів зусиль донорського співтовариства", - зазначив він.

"Ці матеріали складають той гуманітарний блок, що представляти Україну для залучення додаткових коштів. Ми хочемо розповісти, що відбувається в Україні, і якої допомоги ми потребуємо", - пояснив Р. Зубко.

Він запросив Х. Кларк узяти участь у цій конференції.

У свою чергу, заступник генсека ООН позитивно оцінила План гуманітарного реагування на 2015 рік і спільні зусилля щодо створення звіту з оцінки шляхів відновлення і розвитку миру. "Я з великим ентузіазмом сприймаю план відновлення території, відновлення миру. В ньому дійсно є аналіз потреб громад із відновлення інфраструктури, соціальних послуг, економічного відновлення та забезпечення толерантності", - сказала вона.

Вона висловила переконання, що міжнародна конференція буде дуже важливою для залучення уваги міжнародної спільноти до потреб України. "Ми вважаємо, що така конференція є дуже своєчасною для вивчення потреб України. Ви можете покладатися на нашу підтримку у забезпеченні цього широкого плану відновлення", - наголосила вона.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА