12:47 20.03.2015

Участь України в науково-дослідній програмі ЄС забезпечить українським вченим рівні з європейцями умови доступу до фінансових фондів Євросоюзу

1 хв читати
Участь України в науково-дослідній програмі ЄС забезпечить українським вченим рівні з європейцями умови доступу до фінансових фондів Євросоюзу

Приєднання України до Рамкової програми ЄС з наукових досліджень та інновацій "Горизонт 2020" є одним із практичних результатів європейського вибору України, заявляє прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Як повідомляє прес-служба уряду, на зустрічі в п'ятницю в Києві з Комісаром ЄС з питань досліджень, науки та інновацій Карлушем Моедашем прем'єр підтримав підписання Угоди про приєднання України до такої програми.

"Глава уряду України зазначив, що угода забезпечить практичну інтеграцію українських учених у єдиний науково-дослідницький простір Європейського Союзу. Це, наголосив А. Яценюк, - один з практичних результатів європейського вибору України, який відчує на собі українське наукове середовище, а також ще один сигнал міцної підтримки України з боку Європейського Союзу", - наголошується в повідомленні прес-служби.

На зустрічі наголошувалося, що Україна приєднується до програми на правах асоційованого членства, що надає українським освітнім та науково-дослідним установам рівні з державами ЄС умови доступу до фінансових фондів Євросоюзу. Загальний бюджет програми "Горизонт 2020" на 2014-2020 роки становить 80 млрд. євро.

У п'ятницю в Україні перебуває Комісар ЄС з питань досліджень, науки та інновацій К. Моедаш для підписання Угоди між Україною та Європейським Союзом щодо участі України у Рамковій програмі ЄС з наукових досліджень та інновацій "Горизонт 2020".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА