15:51 28.02.2015

"Нафтогаз" подав "Газпрому" заявку на поставку 27-28 лютого 110 млн куб. м газу, 1-5 березня - 50 млн куб. м

2 хв читати
"Нафтогаз" подав "Газпрому" заявку на поставку 27-28 лютого 110 млн куб. м газу, 1-5 березня - 50 млн куб. м

НАК "Нафтогаз України" подала ВАТ "Газпром" заявку на поставку 27 і 28 лютого по 54,9 млн куб. м природного газу на добу, а в період з 1 до 5 березня - по 10 млн куб. м на добу, повідомила прес-служба держхолдингу в п'ятницю ввечері.

У "Нафтогазі" зазначають, що у період з 22 до 26 лютого "Газпром" жодного разу не виконав заявку на поставку природного газу в Україну в повному обсязі.

У зв'язку з цим НАК закликає "Газпром" суворо дотримуватися заявок на постачання передплаченого газу, які "Нафтогаз" виставляє відповідно до контрактної процедури і брюссельських домовленостей.

"Нафтогаз" очікує отримання заявленого обсягу оплаченого газу, ні більше, ні менше, через погоджені пункти прийому газу. Непередбачуваність поставок з боку "Газпрому" ускладнює нашу роботу з цим постачальником", - наводяться в повідомленні слова начальника управління зі зв'язків з громадськістю держхолдингу Олени Осмоловської.

У компанії знову нагадали, що відповідно до п. 3.3 доповнення №33 від 30 жовтня 2014 року до контракту купівлі-продажу природного газу, "Нафтогаз" подає заявку на добовий обсяг поставки передплаченого газу, а "Газпром" зобов'язаний виконати таку заявку в повному обсязі. Згідно з цим самим пунктом "Нафтогаз" самостійно визначає графік і обсяг внесення передоплати.

"Нафтогаз" також наголошує, що транспортування газу для європейських споживачів через територію України не залежить від стану поставок газу з боку "Газпрому" для НАК.

"Незважаючи на те, що "Газпром" вже п'ятий день недодає газ "Нафтогазу", поставка транзитних обсягів для ЄС здійснюється українською стороною в повному обсязі", - зазначають у держхолдингу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський візьме участь у саміті лідерів G7

У Києві 3 червня будуть стабілізаційні відключення світла

Зеленський привітав Галлу Томасдоттір із перемогою на виборах президента Ісландії: Сподіваюся на спільну роботу зі зміцнення партнерства та забезпечення миру

У Київській області ліквідовують наслідки негоди

"Укренерго" в понеділок, 3 червня, запровадить ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський відвідає Філіппіни

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі до 17.00 зросла до 48, із них 16 на покровському напрямку

Фонд Клуні "За справедливість" домагається переслідування російських пропагандистів у Європі - Єрмак

На півдні України від початку доби знищено 38 окупантів і 14 одиниць їхньої техніки

Окупанти обстріляли інфраструктуру в Шосткинському районі, жертв немає - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА