13:41 24.02.2015

Глобальний фонд виділив Україні майже $134 млн на боротьбу зі СНІДом і туберкульозом

1 хв читати
Глобальний фонд виділив Україні майже $134 млн на боротьбу зі СНІДом і туберкульозом

Глобальний фонд для боротьби зі СНІДом, туберкульозом на прохання України виділив безповоротну фінансову допомогу в розмірі $133,888 млн на період з 1 січня 2015 року до 31 грудня 2017 року.

Як повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України, парафування рамкової угоди між Глобальним фондом та МОЗ про надання відповідної допомоги відбулося у вівторок за участю міністра охорони здоров'я України Олександра Квіташвілі і портфоліо-менеджера Глобального фонду Георгія Сакварелідзе.

Основними реципієнтами грошових грантів є Міжнародний альянс із ВІЛ/СНІД в Україні ($68,799 млн), Всеукраїнське об'єднання "Всеукраїнська мережа людей, які живуть із ВІЛ/СНІД» ($60,406 млн) і державна установа "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України" ($4,676 млн).

Як зазначається у повідомленні, зазначені кошти будуть спрямовані на програми профілактики, лікування, догляду та соціальної підтримки хворих на ВІЛ-інфекцію та туберкульоз, а також представників груп ризику.

Крім того, за кошти донора МОЗ планує запровадити пілотні проекти з поліпшення якості амбулаторної допомоги хворим на туберкульоз і перегляду показань для стаціонарного лікування захворювання. Заплановано також реалізувати інноваційні проекти з передання частини функцій із догляду, підтримки та забезпечення хворих неурядовим організаціям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА