16:26 21.01.2015

На місці знесеного пам'ятника Леніну на Бессарабці в Києві можуть встановити скульптуру Богородиці

1 хв читати
На місці знесеного пам'ятника Леніну на Бессарабці в Києві можуть встановити скульптуру Богородиці

Активісти пропонують встановити на місці знесеного під час Євромайдану пам'ятника Леніну на Бессарабській площі в центрі Києва скульптурну композицію, в центрі якої буде Богородиця.

Як розповів на прес-конференції в середу в Києві громадський активіст Іван Яворський, 21 листопада до Київської міської державної адміністрації було передано документи і заявки на участь у конкурсі з реконструкції історичного центру Києва.

Він зазначив, що документи приймали до 30 листопада, через неналежне оформлення у активістів виникла проблема з їх своєчасною подачею, але під час зустрічі головний архітектор Києва Сергій Целовальник пообіцяв посприяти в тому, щоб цей проект узяв участь у конкурсі.

І. Яворський наголосив, що ідею встановлення на місці пам'ятника Леніну скульптури з фігурою Богородиці підтримали різні християнські конфесії України.

"Для нас важливо, щоб композиція була символом миру, об'єднання всіх - сходу і заходу, півночі й півдня, об'єднання для всіх християн, і не лише християн. Мати Божа - це як символ світу, цариця світу", - наголосив активіст.

За його словами, конкурс із реконструкції історичного центру Києва має бути проведений наприкінці лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА