12:11 21.01.2015

Пропускний режим введено для охочих в'їхати або виїхати з контрольованої бойовиками території - СБУ

2 хв читати
Пропускний режим введено для охочих в'їхати або виїхати з контрольованої бойовиками території - СБУ

Відповідно до тимчасового порядку здійснення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажів уздовж лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей, в'їзд на неконтрольовану територію та виїзд з неї громадян України та іноземців віднині здійснюється за умови пред'явлення паспортного документа та перепустки, повідомляє прес-центр СБУ.

"Оформлення таких перепусток здійснюють координаційні групи, які створено при управліннях (відділах) МВС у містах Старобільськ, Дебальцеве, Велика Новосілка, Маріуполь", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті СБ України в середу.

У спецслужбі також поінформували, що діють дорожні коридори для переміщення вантажу: Луганськ-Щастя-Новоайдар на контрольному пункті в'їзду-виїзду (КПВВ) "Щастя"; Донецьк-Курахове КПВВ "Курахове" та "Георгіївка"; Фащівка-Дебальцеве-Артемівськ КПВВ "Артемівськ".

Для переміщення людей функціонують такі пункти: Луганськ-Станично-Луганське-Широке КПВВ "Станиця Луганська"; Донецьк-Маріуполь (через Волноваху) КПВВ "Бугас"; Горлівка-Артемівськ КПВВ "Миколаївка"; Новоазовськ-Красноармійськ-Талаківка-Маріуполь КПВВ "Маріуполь-1".

У прес-центрі СБ України інформують, що для отримання перепустки особа зобов'язана надати низку документів.

Зокрема, громадяни України мають написати заяву, в якій обов'язково зазначено маршрут переміщення (населені пункти), термін перебування в районі проведення АТО (контрольованій або неконтрольованій території). Також вони мають надати оригінал паспортного документа (після пред'явлення повертається), копію сторінок паспортного документа (особисті дані особи, місце та дата видачі, місце реєстрації), копію ідентифікаційного податкового номера, документ, що підтверджує мету в'їзду на неконтрольовану територію.

Серед документів, які підтверджують мету в'їзду на непідконтрольну територію, можуть бути такі як копії документів, що підтверджують проживання особи, яка хоче в'їхати на неконтрольовану територію проведення АТО, або її близьких осіб (родичів або членів сім'ї) на території проведення АТО, документ, що підтверджує місце поховання близьких осіб на неконтрольованій території, телеграми про смерть або хворобу близьких осіб на неконтрольованій (контрольованій) території (мають бути завірені закладами охорони здоров'я).

Також поважними документами вважаються документи, що підтверджують право власності на об'єкти нерухомості, які розташовані на неконтрольованій (контрольованій) території, інші документи, які можуть підтвердити мету в'їзду на неконтрольовану (контрольовану) територію.

"Звертаємо увагу, що подання документів, підроблених, зіпсованих, не встановленого зразка, або документів, що належать іншій особі, так само як надання свідомо неправдивих відомостей чи відсутність підтвердження мети відвідування - є безумовними підставами для відмови в наданні перепустки", - наголошують у СБ України.

У спецслужбі також інформують, що наявність перепустки не виключає перевірки посадовими особами, які несуть службу на блокпості, на контрольному пункті в'їзду-виїзду документів, що підтверджують мету в'їзду/виїзду на неконтрольовану (контрольовану) територію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА