12:28 19.01.2015

Автобус поблизу Волновахи обстріляли бойовики з "Градів" з околиці Докучаєвська - генпрокурор

2 хв читати
Автобус поблизу Волновахи обстріляли бойовики з "Градів" з околиці Докучаєвська - генпрокурор

Обстріл пасажирського автобуса поблизу Волновахи 13 січня було здійснено з системи залпового вогню "Град", повідомив генеральний прокурор України Віталій Ярема.

"Зазначений снаряд ідентифіковано як 120-міліметровий некерований реактивний осколково-фугасний снаряд М-21 ОФ виріб 9М22У, який було відстріляно з реактивної системи залпового вогню БМ21 "Град", - заявив В.Ярема на прес-конференції в понеділок в Києві за результатами досудового розслідування трагедії поблизу Волновахи.

За його словами, слідство встановило, що таких реактивних систем було щонайменше три, їх було застосовано одночасно, на місці трагедії виявлено 88 вирв від снарядів.

В.Ярема також повідомив, що постріли, за даними досудового розслідування, яке проводить Генпрокуратура, були здійснені з відстані 19 км з околиці Докучаєвська.

За словами генпрокурора, внаслідок обстрілу загинули на місці десять пасажирів автобусу, ще двоє померли від ран у лікарні, 18 поранені.

Як заявив на брифінгу глава СБУ Валентин Наливайченко, три установки "Град" здійснювали обстріл блокпоста поблизу Волновахи - терористи з "ДНР" здійснили 88 ракетних ударів осколково-фугасними бойовими снарядами.

"Цілий арсенал "Градів", за даними нашого слідства, щонайменше дві установки БМ-21 - саме вони масовано, за прямою директивою терориста №1 в "ДНР", так званого глави "ДНР", здійснили обстріл... 88 осколково-фугасних бойових ракет було застосовано свідомо, цілеспрямовано. Прямі вказівки ватажків своїм терористам-виконавцям здійснювати такий обстріл донецьких жителів... віддавали свідомо, щоб залякати мирне населення", - наголосив глава СБУ.

Він зазначив, що, за наявною у слідства інформацією, накази надходили терористам по телефону.

"Прямий телефонний наказ: виконавці - так званий міністр оборони та інші - ватажки безпосередньо угруповань, які застосовують артилерію, найбільш небезпечну, бойову, завезену з території Російської Федерації", - сказав В.Наливайченко.

Як повідомлялося, розслідування злочину перебуває на контролі Донецької обласної прокуратури, кваліфікується за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА