17:36 16.01.2015

Фахівці знешкодили вибуховий пристрій на автозаправці "БРСМ-Нафта" у Броварах

2 хв читати
Фахівці знешкодили вибуховий пристрій на автозаправці "БРСМ-Нафта" у Броварах

Співробітники міліції знешкодили в п'ятницю в м. Бровари (Київська обл.) на одній із заправок "БРСМ-Нафта" пристрій, зовні схожий на вибухівку, ніхто не постраждав.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Київській області, близько 11:00 до чергової частини Броварського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від працівника про те, що на території однієї із заправок "БРСМ-Нафта" виявлено підозрілий пакет із невідомим вмістом, зовні схожим на вибухівку.

Слідчо-оперативна група міськвідділу та вибухотехнічна лабораторія, які прибули на місце, одразу вжили відповідних заходів. Працівники Державтоінспекції обмежили рух на цій ділянці дороги.

"Обстеживши знахідку, вибухотехніки виявили в пакеті годинниковий механізм та пристрій, схожий на детонатор. Вилучений речовий доказ фахівці знешкодили та направили на відповідні експертизи", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом слідчий відділ Броварського міського відділу ГУМВС України в Київській області відкрив кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до семи років.

Міліціонери Київської області здійснюють оперативно-розшукові заходи щодо встановлення особи, причетної до цього злочину.

Як повідомляє прес-служба "БРСМ-Нафта", експерти Державної служби України з надзвичайних ситуацій встановили, що причиною пожежі, що сталася 10 січня 2015 року на іншій заправці цієї мережі у Броварському районі, міг стати вибух невідомого предмета. На думку "БРСМ-Нафта", має місце низка терористичних актів, спрямованих проти неї. У компанії звинувачують міліцію у злочинній бездіяльності в розслідуванні інцидентів.

Українські ЗМІ пов'язують мережу "БРСМ-Нафта" зі збіглим екс-міністром енергетики та вугільної промисловості України Едуардом Ставицьким. Проте в самій компанії такий зв'язок спростовують. У листопаді 2014 року нідерландський інвестфонд FreezOil Fund заявив про плани купівлі "БРСМ-Нафта".

"БРСМ-Нафта" у 2012-му і 2013 роках дуже активно розвивала свою мережу АЗС, проте в 2014 році активність компанії знизилася. До складу мережі "БРСМ-Нафта" входять 135 АЗС, 87 міні-маркетів, три нафтосховища та 41 бензовоз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

Ворог атакував Нікополь, постраждав чоловік - голова ОВА

Президент Грузії наклала вето на закон про "іноагентів"

Унаслідок ворожого обстрілу в Чернігівській області постраждав чоловік - голова ОВА

У Херсонській області окупанти скинули вибухівку з дрона, загинув чоловік, поранено жінку - голова ОВА

У Дніпропетровській області громадянин напав на військовослужбовця ТЦК, розпочато кримінальне провадження - Сухопутні війська ЗСУ

Ситуація на фронті залишається напруженою, від початку доби зафіксовано 66 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Міноборони запустило електронну чергу в ТЦК і СП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА