16:55 16.01.2015

За фактом інциденту з кореспондентами Lifenews відкрито кримінальне провадження

2 хв читати
За фактом інциденту з кореспондентами Lifenews відкрито кримінальне провадження

У зв'язку з інцидентом з журналістками одного з ыноземних телеканалів біля будівлі Генеральної прокуратури України в п'ятницю в Києві міліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне знищення або пошкодження майна".

Як повідомляє відділ зв'язків із громадськістю ГУМВС України в місті Києві, Печерське райуправління міліції порушило кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 КК України - "Умисне знищення або пошкодження майна" (карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.).

Також у столичній міліції нагадали, що "сьогодні біля будівлі Генеральної прокуратури України під час мітингу активістів та громадськості журналістам іноземного телеканалу нібито пошкодили відеокамеру".

"З-під стін силового відомства представники одного з українських телеканалів здійснювали пряму трансляцію про масові заходи. Водночас іноземні журналісти почали голосно висловлюватися про роботу кореспондента, який був у кадрі. Представники вітчизняного телеканалу разом з активістами попросили колег, у яких, до речі, акредитація для роботи в Україні закінчилася минулого року, не заважати. Але останні не відреагували. У результаті емоційного спілкування між активістами та іноземними ЗМІ відеокамера останніх опинилася на землі", - розповіли в ГУ МВС Києва.

Наразі журналісти перебувають у Печерському райуправлінні київської міліції, де пишуть офіційну заяву з приводу навмисного пошкодження майна телеканалу.

Водночас агентству "Інтерфакс-Україна" у міліції наголосили, що наразі затриманих у зв'язку з цим інцидентом немає.

Раніше в соцмережах українські журналісти написали, що під час прямого включення одного з українських телеканалів під час під Генпрокуратурою дві журналістки російського телеканалу Lifenews почали голосно спілкуватися, на що українські колеги попросили не заважати їм працювати. У результаті словесних перепалок камера Lifenews впала, у зв'язку з чим російські журналістки звернулися до київської міліції.

Інформацію про інцидент також оприлюднено на сайті Lifenews.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА