10:38 15.01.2015

Франція засудила напад у Волновасі, в результаті якого загинули мирні жителі, й закликала покарати винних

1 хв читати
Франція засудила напад у Волновасі, в результаті якого загинули мирні жителі, й закликала покарати винних

Франція засуджує напад на автобус у Волновасі Донецької області, в результаті якого загинуло 12 і поранено 16 мирних жителів.

"Ми висловлюємо наші щирі співчуття сім'ям загиблих, а також керівникам України. Потрібно провести ретельне розслідування цього кримінального злочину, а винні мають бути покарані", - зазначено в повідомленні, оприлюдненому на сайті посольства Франції в Україні в середу.

Також у повідомленні зазначено, що Французька Республіка мобілізує свої зусилля для досягнення мирного і стійкого вирішення конфлікту, який призвів до загибелі понад 5 тис. осіб і "триває вже надто довго".

"Вирішальною є реалізація Мінських домовленостей, а саме припинення вогню і підтвердження лінії відведення військової техніки. Франція закликає сторони виконувати усі свої зобов'язання, щоб цього досягти", - зазначено в повідомленні.

Також у тексті зазначено, що глава МЗС Франції Лоран Фабіус перебуває в тісному контакті з цього питання зі своїми німецькими, російськими й українським колегами. Розглядається можливість проведення найближчими днями нових переговорів у "нормандському форматі".

Як повідомлялося, 13 січня вдень під обстріл бойовиків біля с. Бугас поблизу Волновахи потрапила маршрутка. В результаті загинули 10 осіб, 18 було доставлено в лікарні. Пізніше від травм померли ще двоє людей.

Розслідування злочину перебуває на контролі Донецької обласної прокуратури, кваліфікується за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОТУВ "Харків": Ворог намагається маневрувати резервами та продовжує оснащення своїх рубежів, але Сили оборони України цьому протидіють

На харківському напрямку втрати ворога минулої доби становили 174 особи, у Вовчанську та його околицях тривають жорстокі бої

Кабмін продовжив ще на 2 місяці відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Польські протестувальники блокують рух вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне" - Держприкордонслужба

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

У справі про прорив ворога на Харківщині допитано військове керівництво і бійців, правоохоронці вивчають секретні документи - перший заступник директора ДБР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА