11:11 23.12.2014

Позиції сил АТО й далі обстрілюють бойовики, активізувалися польоти безпілотників - спікер АТО

2 хв читати
Позиції сил АТО й далі обстрілюють бойовики, активізувалися польоти безпілотників - спікер АТО

Починаючи з 17:00 понеділка до 6:00 вівторка бойовики 9 разів обстріляли позиції українських військових в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, заявив спікер АТО Леонід Матюхін.

"Незаконні збройні формування 9 разів провокували українських військових з артилерії, гранатометів і мінометів", - розповів він під час прямого включення із зони АТО на брифінгу у вівторок в Києві.

За словами спікера АТО, бойовики обстріляли населені пункти Піски і Нікішине, електростанції в Дебальцевому й Щасті, позиції сил АТО поблизу Ломакиного й Сокільників. Поблизу с. Кримське сталося збройне зіткнення сил АТО і НЗФ. "Усі дії бандитів й далі є провокаційними", - наголосив Л.Матюхін.

Крім того, за його словами, активізувалася робота безпілотних літальних апаратів, які запускають бойовики. "Починаючи з 16:40 в небі під Маріуполем було помічено щонайменше 10 літальних апаратів", - зазначив Л.Матюхін.

У свою чергу, офіцер прес-служби Генерального штабу Олексій Мазепа, присутній на брифінгу, уточнив, що усього за минулу добу позиції сил АТО були обстріляні незаконними озброєними формуваннями 18 разів. "Всього за добу наші військові потрапили під 18 обстрілів з боку бойовиків, незважаючи на оголошений режим перемир'я", - розповів він.

За словами офіцера прес-служби Генштабу, в Донецькому напрямку було 7 обстрілів, Луганському й Дебальцевському напрямках - по 4, в Маріупольському напрямку - 3 обстріли.

Крім того, А.Мазепа підкреслив, що, незважаючи на оголошений режим припинення вогню, обстановка в населених пунктах, що поблизу лінії протистояння, станом на 23 грудня залишається дуже напруженою. Зокрема, через тривалий обстріл з боку бойовиків жителі продовжують залишати свої будинки і переїжджати у безпечні регіони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА