19:55 15.12.2014

Газпромбанк вимагає погашення кредиту на $842,5 млн від структури Фірташа, може накласти стягнення на газ у ПСГ України

2 хв читати
Газпромбанк вимагає погашення кредиту на $842,5 млн від структури Фірташа, може накласти стягнення на газ у ПСГ України

Газпромбанк (ГПБ) вимагає погашення кредиту на $842,5 млн від структури Ostchem підприємця Дмитра Фірташа, йдеться в повідомленні кредитної організації.

"У зв'язку з нездатністю "Остхем Холдинг Лтд" виконати зобов'язання перед ГПБ за кредитним договором на суму $842,5 млн банк вимушений оголосити кредит і нараховані за ним відсотки терміновими до погашення", - йдеться в повідомленні.

У разі непогашення кредиту та нарахованих за ним відсотків 30 грудня 2014 року, як це передбачено кредитною угодою з урахуванням раніше наданої банком згоди на пролонгацію кредиту до кінця 2014 року, діючи відповідно до наявних забезпечувальних договорів, банк пред'явить вимогу про погашення кредиту до поручителів за кредитною угодою - чотирьом заводам із виробництва мінеральних добрив, що входять до Групи "Остхем", і зверне стягнення на надане заводами забезпечення - заставу 5,679 млрд кубометрів газу в підземних сховищах газу (ПСГ) в Україні, зазначає банк.

У листопаді 2013 року повідомлялося, що компанія Ostchem Дмитра Фірташа придбала 5 млрд кубометрів газу для закачування до ПСГ України за рахунок кредиту Газпромбанку. Ціна постачання газу за цим контрактом становила $268,5 за тисячу кубометрів. Таким чином, сума кредиту могла становити $1,34 млрд.

Д.Фірташ у середині листопада 2013 року підтвердив залучення Ostchem кредиту у російського Газпромбанку для закупівлі близько 5 млрд куб. м газу за зниженою ціною у "Газпрому". Загалом у 2013 році Ostchem імпортував із Росії такі самі обсяги газу, що й НАК "Нафтогаз України" - близько 12,92 млрд куб. м.

Станом на середину вересня 2014 року запаси газу в ПСГ "Укртрансгазу" становили близько 16,5 млрд куб. м. Із них близько 3,5 млрд куб. м належало Ostchem, ще близько 1 млрд куб. м - іншим приватним компаніям, близько 14 млрд куб. м - НАК "Нафтогаз України" та її "дочкам".

Станом на 13 грудня поточного року в сховищах "Укртрансгазу" було 12,645 млрд куб. м газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Середина-Буду та 39 прикордонних сіл у Чернігівській та Сумській областях, є руйнування

У Раді зареєстрували постанову про звільнення Кубракова

Другий півфінал "Євробачення-2024" відбудеться в четвер, Україна цього разу не голосує

В окупованому Криму 30 "свідків Єгови" зазнали кримінального переслідування - Кримська правозахисна група

ВАКС заарештував заступника міністра агрополітики з альтернативою внесення 20 млн грн застави

Ювенальні прокурори: 546 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії рф

У Нікополі двоє загиблих і двоє поранених унаслідок ранкового артобстрілу

У лікарні залишаються троє дітей, які постраждали внаслідок ворожого удару по Харкову

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів пошкоджено 12 багатоповерхівок і понад 50 приватних будинків, поранено одну людину

За минулу добу окупанти 360 разів вдарили по Запорізькій області, поранено жінку, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА