11:27 15.12.2014

Запорізька АЕС підключила перший блок до енергосистеми країни після дострокового завершення ремонту

1 хв читати
Запорізька АЕС підключила перший блок до енергосистеми країни після дострокового завершення ремонту

Запорізька атомна електростанція (АЕС) 13 грудня о 18:04 за київським часом підключила перший блок до енергосистеми країни після дострокового завершення середнього планового ремонту, повідомила прес-служба держпідприємства "НАЕК "Енергоатом".

За її даними, тривалість ремонту становила 96,82 діб. Такий тривалий період ремонтних робіт обумовлений реалізацією запланованих заходів, пов'язаних з продовженням терміну експлуатації енергоблоку. Проектний термін експлуатації блоку завершиться 23 грудня 2015 року.

Таким чином, станом на ранок понеділка в роботі 13 із 15 енергоблоків чотирьох діючих АЕС країни. На першому Хмельницької АЕС - 45-та доба поточного ремонту, на третьому блоці Южно-Української АЕС - 8-ма доба середнього планового ремонту.

Показники, що характеризують радіаційний, протипожежний і екологічний стан на проммайданчиках усіх АЕС країни, у межах норми.

Запорізька АЕС - найбільша в Європі атомна станція за встановленою потужністю. Її шість енергоблоків ВВЕР-1000 побудовані за радянським проектом В-320. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в грудні 1984 року, шостий - у жовтні 1995 року.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Южно-Українську, Рівненську та Хмельницьку станції з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 тис. МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА