14:35 09.12.2014

Минулої доби в зоні АТО бойовики були найбільш активні в районі Донецька, Дебальцевого і Слов'яносербська - РНБО

2 хв читати
Минулої доби в зоні АТО бойовики були найбільш активні в районі Донецька, Дебальцевого і Слов'яносербська - РНБО

За минулу добу активність бойовиків спостерігалася на донецькому і дебальцевському напрямках, а також на трасі Луганськ-Артемівськ біля Слов'яносербська Луганської області, а на півдні Донецької області відзначалося певне затишшя, заявляють у РНБО.

"Станом на вчорашній день ситуація в зоні антитерористичної операції не зазнала змін. Найбільша активність бойовиків спостерігалося на донецькому, дебальцевському напрямках, також у районі "бахмутської" траси. На півдні спостерігається певне затишшя", - повідомив у вівторок на брифінгу в Києві спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, на донецькому напрямку бойовики з артилерії і мінометів неодноразово обстрілювали позиції українських військових на території аеропорту, у районі сіл Піски, Дослідне, Красногір’я. Також 7-8 грудня в боях під Авдіївка українська артилерія знищила п'ять ворожих танків, два з яких вже не підлягають відновленню. "Ворог також зазнав значних втрат у живій силі",- повідомив А. Лисенко.

На дебальцевському напрямку, за словами спікера РНБО, по позиціях українських військових здійснювався вогонь з "Градів" у с. Верховатка, з мінометів та артилерії - також за н. п. Артемова, Майорське, Шуми, Чорнухіне.

"Під Горлівкою наша артилерія точно відпрацювала по артилерії ворога, знищено дві системи реактивного залпового вогню "Ураган", дві гаубиці, а внаслідок того, що один із снарядів потрапив в автомобіль з боєприпасами, ворог також втратив велику кількість артилеристів, які здійснювали обстріл", - розповів А. Лисенко.

Також спікер інформцентру РНБО зазначив, що за минулу добу зросла інтенсивність обстрілу поблизу "бахмутської" траси за захід від Слов'яносербська. Бойовики з танків, артилерії і мінометів відкривали вогонь у бік АТО: Трьохізбенка, Кримського, Нижнього і Фрунзе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА