12:00 09.12.2014

Голова Харківської ОДА обіцяє відновити пам'ятний знак воїнам УПА та знайти винних у його підриві

2 хв читати
Голова Харківської ОДА обіцяє відновити пам'ятний знак воїнам УПА та знайти винних у його підриві

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута обіцяє відновити пам'ятний знак воїнам УПА, який було підірвано в ніч на вівторок.

"Не перший раз покидьки і мерзотники, вороги Української держави зазіхають на пам'ятний знак УПА в Молодіжному парку в Харкові. До спроби знести його вдавалися неодноразово. Сьогодні вночі його підірвали. Ми обов'язково знайдемо винних ії, а сам пам'ятний знак відновимо", - написав В. Балута на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомлялося, в ніч на вівторок було підірвано пам'ятний хрест воїнам УПА в Молодіжному парку в Харкові. Унаслідок вибуху ніхто не постраждав.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією - "умисне пошкодження майна шляхом вибуху чи в інший загальнонебезпечний спосіб" (ч. 2 ст. 194 КК України). Пам'ятний знак УПА в Харкові було встановлений у Молодіжному парку Харківської облорганізацією Народного Руху України в 1992 році з дозволу Харківської міськради. До спроб знести його або зруйнувати вдавалися неодноразово, незважаючи на те, що пам'ятник розташований у 100 метрах від Київського райвідділу міліції.

20 грудня 2006 р. пам'ятний знак було знесено членами Євразійського союзу молоді, але незабаром його відновили.

Пізніше представники лівих політичних партій неодноразово вимагали від міської влади знести пам'ятний знак УПА.

26 квітня 2013 р. невідомі викрали частину пам'ятника - масивний гранітний камінь.

Міліція внесла цей факт до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

6 лютого пам'ятний хрест було викрадено невідомими. Але незабаром його знову відновили.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА