14:25 01.12.2014

Бойовики посилили обстріл позицій сил АТО, як і раніше, використовують "Гради"

2 хв читати
Бойовики посилили обстріл позицій сил АТО, як і раніше, використовують "Гради"

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України простежується зменшення кількості обстрілів з боку бойовиків, проте інтенсивність їх збільшилася, зазначає спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Найзапекліші бої тривали за донецький аеропорт. Тут уже третій день поспіль бойовики ведуть безрезультатні спроби штурму цього стратегічного об'єкта. Ворог зазнає значних втрат, аеропорт і досі під контролем наших військових", - розповів А.Лисенко на брифінгу в Києві в понеділок.

Крім того, за його словами, поблизу Донецька позиції сил АТО неодноразово обстрілювали з артилерії та мінометів біля населених пунктів Опитного, Піски, Георгіївки, Максимільянівки, Авдіївки й Тоненького, до того ж, поблизу Авдіївки та Опитного "наша артилерія спрацювала на випередження і ворог був змушений відступити". На Луганському напрямку під обстріл потрапили позиції у населених пунктів Станиця Луганська, Артема, Макарове, Геївка, Щастя, Нижнє Тепле. Поблизу сіл Тоненького й Нижнього Теплого було зафіксовано використання бойовиками установок "Град".

Також бойовики атакували позиції сил АТО з використанням "Градів" на Бахмутській трасі поблизу с. Сокільники, але атаку було відбито. Також із "Градів" було обстріляно позиції у с. Кримському, а з мінометів і стрілецької зброї - опорні пункти в смт Донецькому й Трьохізбенці.

На Дебальцевському напрямку позиції сил АТО були обстріляні з гранатометів і стрілецької зброї поблизу сіл Нікішиного, Малоорлівки й міста Дебальцевого. На Маріупольському напрямку було обстріляно позиції сил АТО пблизу села Староігнатівки, а також опорні пункти і блокпости поблизу Новоласпи, Миколаївки, Богданівки, Павлополя.

"За 14 км від порту Бердянськ прикордонники зафіксували проліт одного безпілотника. Ситуація в Маріуполі залишається спокійною", - розповів А.Лисенко.

Представник РНБО наголосив, що зафіксовано тенденцію до активізації бойових дій одразу після прибуття чергової колони автомобілів під виглядом "гуманітарного конвою" з РФ.

За його словами, в Ростовській області РФ спостерігається активізація руху російської військової техніки без розпізнавальних знаків у напрямку українського кордону. Окрім цього, спостерігається перекидання військ військово-транспортними літаками в м. Таганрог.

"Протягом доби піротехнічні підрозділи ДСНС України виявили та знешкодили 205 одиниць боєприпасів, із них 34 артилерійські снаряди, 15 бойових гранат і мін, 156 інших вибухонебезпечних предметів. Обстежено два гектари територій. Загалом обстежено понад 1560 гектарів територій, виявлено і знешкоджено понад 29 тисяч одиниць боєприпасів", - розповів А.Лисенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА