12:29 07.11.2014

В СБУ не мають підтвердження інформації про ліквідацію "Біса"

2 хв читати
В СБУ не мають підтвердження інформації про ліквідацію "Біса"

У Службі безпеки України наразі немає підтвердження інформації щодо ліквідації одного з лідерів діючих на сході України незаконних збройних формувань Ігоря Безлера ("Біса").

"Нині у нас немає інформації, яка підтверджувала б цей факт. Ми можемо лише говорити, що, за нашими даними, між бандформуваннями посилилося протистояння", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" спікер СБУ Олена Гітлянська.

Раніше керівник Центру оборонної реформи, екс-радник міністра оборони Олександр Данилюк написав на сторінці в соцмережі Facebook, що "ватажок одного з бандформувань Ігор Безлер "Біс" був ліквідований російськими спецслужбами".

"Причиною знищення стала відмова підкорятися російському військовому командуванню, намір публічно визнати контрольований банформуванням горлівсько-макіївський конгломерат територією України та закликати учасників інших бандформувань до пошуку компромісу з українською владою", - додав О.Данилюк.

Днями деякі ЗМІ повідомили, що І.Безлер залишив Горлівку та перебрався до Криму, оскільки його спроби вийти з-під контролю керівництва "ДНР" та Кремля не вдалися.

Водночас у "Міністерстві оборони" "ДНР", коментуючи "Інтерфаксу" (interfax.ru) повідомлення про загибель І.Безлера, назвали таку інформацію "прийомом української преси".

Раніше керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук написав у соцмережі Facebook: "В н. п. Горлівці закінчені заходи російських військ щодо нейтралізації колишнього бандформування І.Безлера ("Біса"). Частина бойовиків перейшла під єдине командування "ДНР", частина зникла".

На початку листопада деякі ЗМІ повідомляли, що екс-глава "Міноборони" "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) заявив про відставку І.Безлера. Пізніше з'явилася інформація, що І.Безлер не має наміру повертатися на Донбас.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА