11:17 20.10.2014

До суду спрямовано обвинувальний акт щодо офіцера ВВ МВС - Генпрокуратура

2 хв читати
До суду спрямовано обвинувальний акт щодо офіцера ВВ МВС - Генпрокуратура

До Печерського суду Києва спрямовано обвинувальний акт щодо офіцера Внутрішніх військ МВС України, який не вжив заходів для припинення неправомірних дій щодо активіста Майдану Михайла Гаврилюка під час акцій протесту в столиці 22 січня.

"17 жовтня 2014 до Печерського районного суду міста Києва спрямовано обвинувальний акт щодо офіцера внутрішніх військ МВС України, який, виконуючи обов'язки з охорони громадського порядку, не вжив заходів для припинення неправомірних дій щодо потерпілого М.Гаврилюка з боку інших правоохоронців", - повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури в понеділок.

У повідомленні зазначено, що цей вже четвертий посадовець, якого притягують до кримінальної відповідальності за скоєння цього резонансного злочину.

Як повідомлялося, у викладеному в Інтернеті відеоролику знято, як люди в чорній формі внутрішніх військ МВС України знущаються з чоловіка, якого роздягли на морозі на вул. Грушевського в Києві. На тілі молодої людини видно синці. Після зйомок сцени чоловіка заштовхали до автобуса. Відео, зняте вдень, датоване 23 січня, коли температура повітря в Києві не перевищувала 8 градусів морозу.

26 лютого стало відомо, що четверо міліціонерів зізналися в тортурах над М.Гаврилюком. Пізніше одному з підсудних було оголошено вирок до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік, іншому - до двох років позбавлення волі з аналогічним випробувальним терміном, "що відповідає мірі покарання, затвердженій в угоді про примирення з потерпілим". Крім того, суд заборонив обом засудженим провадити правоохоронну діяльність упродовж року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА