18:22 09.10.2014

Гройсман обговорив із Фюле питання імплементації угоди про асоціацію

2 хв читати
Гройсман обговорив із Фюле питання імплементації угоди про асоціацію

Віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман обговорив із комісаром ЄС із питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле спільні дії з імплементації угоди про асоціацію Україна-ЄС, яка розпочнеться вже 1 листопада.

"Головною темою дискусії стала координація подальших дій України та ЄС щодо імплементації угоди про асоціацію, яка розпочне застосовуватися з 1 листопада 2014 року, та шляхів реалізації відповідного урядового плану дій", - повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

Згідно з повідомленням, їх зустріч відбулася у Брюсселі в четвер.

В.Гройсман поінформував європейську сторону ЄС про послідовні зусилля української влади на шляху впровадження системних реформ, зокрема, про представлення президентом Петром Порошенком "Стратегії реформ-2020" та нещодавнє ухвалення Верховною Радою пакета антикорупційних законів. Він також відзначив важливість реалізації мирного плану на сході України, одним із ключових елементів якого є децентралізація влади.

У рамках зустрічі відбулися поглиблені консультації з групою експертів Єврокомісії, відповідальних за підготовку донорської конференції для України. Обговорювалося також надання Україні фінансової та гуманітарної підтримки з боку ЄС, зокрема, допомоги для переміщених і постраждалих осіб зі сходу країни у зв'язку з підготовкою до зимового періоду, а також участь ЄС у проектах із відновлення інфраструктури Донбасу.

Європейська сторона позитивно оцінила створений за останній місяць механізм координації взаємодії з підготовки донорської конференції та розробки плану відновлення країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помічник держсекретаря США не виключив призупинення фінансової допомоги Грузії

Страхування від воєнних ризиків пропонують до 50 страхових компаній України

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 20 людей, серед них 3 дітей

Генштаб ЗС України: Ситуація на фронті залишається складною, армія РФ активізувалася на краматорському напрямку, зберігаючи тиск на покровському

Блінкен: Найближчі тижні й місяці потребуватимуть багато чого від українців, але я приїхав в Україну з посланням, що ви не самі

Нам потрібне помітне прискорення постачання - Зеленський про постачання іноземної військової допомоги

Ситуація на Харківщині контрольована

За тиждень у Брюсселі розпочнеться черговий етап переговорного процесу Україна-ЄС у сфері довкілля

У районі Очеретиного на деяких ділянках було проведено зміну позицій Сил оборони України у зв'язку з інтенсивним вогневим впливом противника - ОСУВ "Хортиця"

Розпочато досудове розслідування у справі про погрози журналістам "Української правди" - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА