12:52 08.10.2014

СБУ розслідує справи проти колишнього генпрокурора Пшонки та його сина за великі зловживання у сфері будівництва

2 хв читати
СБУ розслідує справи проти колишнього генпрокурора Пшонки та його сина за великі зловживання у сфері будівництва

Служба безпеки України розслідує кілька карних проваджень щодо колишніх високопосадовців за фактами організації ними механізмів розкрадання державного майна й коштів в особливо великих розмірах у сфері будівництва й нерухомості.

20 серпня за матеріалами СБУ Генпрокуратура відкрила карне провадження щодо колишнього Генерального прокурора Віктора Пшонки, який спільно зі своїм сином, народним депутатом Артемом Пшонкою, та іншими посадовцями органів прокуратури організував прикриття від контролюючих і правоохоронних органів незаконного будівництва групою компаній "УКОГРУП" житлових і нежитлових об'єктів у Києві з метою отримання неправомірної вигоди.

Як повідомляє прес-центр СБУ, провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 Карного кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Крім того, формується доказова база причетності А.Пшонки до незаконного відчуження посадовцями ВАТ "Київпроект" частини нежитлових приміщень майнового комплексу за заниженою вартістю, що завдало збитків державі на суму 22,5 млн грн.

Відповідне карне провадження відкрило Головне слідче управління СБУ 25 липня за ч. 5 ст. 191 Карного кодексу України (привласнення або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

Крім того, слідчі СБУ ще 14 квітня цього року відкрили карне провадження за ч. 2 ст. 364 КК з огляду на організацію 2013 року протиправного механізму реєстрації дозвільних документів у сфері будівництва через мережу бек-офісів колишнім головою Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олександром Рибаком і начальником інспекції у Києві Сергієм Кучером з метою отримання протиправної вигоди у розмірі понад $50 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі 12 травня в деяких областях України заморозки на поверхні ґрунту

Виплати 70 тис. грн для військовослужбовців розпочнуть після надходження до Міноборони документів про їх перебування 30 днів на передовій - Шмигаль

Унаслідок ворожого обстрілу в Сумській області загинула жінка, поранено її онуку

У поминальні дні біля кладовищ чергуватиме поліція, можливі вибіркові перевірки

Угода про членство України в ЄС не повинна містити жодних обмежень щодо територіального застосування - Стефанішина

Чехія передала перший тренажер винищувача F-16 до однієї з бригад тактичної авіації

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

Унаслідок нічних атак були пошкоджені ЛЕП і відключалися побутові споживачі в трьох областях

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА