19:00 02.10.2014

Звільнені території східних областей України готові до опалювального сезону на 70-90%, інші регіони - на 100% - Гройсман

3 хв читати

Рівень готовності галузі житлово-комунального господарства (ЖКГ) України до опалювального сезону 2014-2015 років на звільнених від терористів територіях Донецької та Луганської областей залежно від напрямів підготовки на сьогодні становить 70-90%.

Такі дані повідомило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) із посиланням на інформацію віце-прем'єр-міністра - глави Мінрегіону Володимира Гройсмана під час селекторної наради з керівниками місцевих органів влади в четвер.

У в'язку з цим віце-прем'єр-міністр - глава Мінрегіону доручив місцевому керівництву забезпечити на зазначених територіях у найкоротші терміни повну готовність галузі ЖКГ до майбутнього опалювального сезону, наголошується в повідомленні.

За словами В.Гройсмана, в населених пунктах інших регіонів країни на 2 жовтня рівень технічної готовності до опалювального сезону 2014-2015 рр. становить 100%.

Дата початку подачі тепла житловому фонду та об'єктам соціальної сфери залежить від погодних умов: Мінрегіон спільно з Гідрометцентром здійснюють відповідний моніторинг і, у разі прогнозів про різке зниження середньодобової температури, міністерство доручить обласним держадміністраціям забезпечити підключення споживачів до централізованого опалення, запевнив В.Гройсман.

При цьому він уточнив, що згідно з наявними на сьогодні прогнозами Гідрометцентру тепла погода в Україні збережеться до початку листопада.

Віце-прем'єр-міністр - глава Мінрегіону також укотре наголосив на важливості для стабільного проходження опалювального сезону 2014-2015 рр. заміщення та економії природного газу, через його дефіцит, і необхідн о ст і своєчасного та в повному обсязі здійснення платежів за спожитий газ, зазначено в повідомленні.

"Ми будемо готові адекватно реагувати на будь-який розвиток подій. Але від того, наскільки буде ситуація критичною, залежить від кожного регіону, кожного населеного пункту і кожного споживача", - сказав В.Гройсман, додавши, що уряд на сьогодні прораховує різні варіанти проходження майбутнього опалювального сезону.

За даними Мінрегіону, на 2 жовтня, за винятком Луганської та Донецької областей, загалом в Україні до опалювального сезону 2014-2015 рр. комплексно підготовлено 171 тис. житлових будинків усіх форм власності, а також 36,2 тис. об'єктів соціальної сфери (зокрема, 17,8 тис. шкіл, 13 тис. дитсадків і 6,4 тис. лікарень).

У сфері теплового господарства, зокрема, підготовлено 21,7 тис. котельних і 5,5 тис. теплових пунктів, у сфері водно-каналізаційного господарства - 1,84 тис. водопровідних і 2,361 тис. каналізаційних станцій, а також 197 водопровідних і 710 каналізаційно-очисних споруд.

Крім того, у сфері дорожньо-мостового господарства до роботи в осінньо-зимовий період, зокрема, підготовлено 5,7 тис. од. і додатково залучено 4,5 тис. од. спеціалізованої техніки, а також заготовлено 790 тис. тонн посипкового матеріалу і реагентів, уточнюють у міністерстві.

За даними Мінрегіону, у рамках підготовки до майбутнього опалювального сезону загалом реконструйовано 505 котельних, замінено 669 котлів і 246 од. - капітально відремонтовано. Також замінено 1,08 тис. км водопровідних, 370 км теплових і 345 км каналізаційних мереж.

Як повідомлялося з посиланням на В.Гройсмана, дефіцит природного газу для нормального проходження в Україні опалювального сезону 2014-2015 рр. оцінюється у близько 5 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА