14:57 09.08.2014

Затриманих на території РФ українських офіцерів відпускають додому - представник СКР

2 хв читати

Затриманих у Росії за підозрою у застосуванні незаконних методів ведення війни українських військовослужбовців не переслідуватимуть у кримінальному порядку, їм буде надано можливість повернутися на батьківщину, повідомив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін.

"Під час розслідування з'ясувалося, що військовослужбовці 72-ї бригади ЗС України Іван Войтенко і четверо його підлеглих виконували накази вищого командування і не скоювали злочинів проти населення Донецької та Луганської областей України", - сказав В.Маркін в суботу "Інтерфаксу".

"Керуючись принципом гуманності, ухвалено рішення не пред'являти їм звинувачення і дати можливість повернутися на територію України", - сказав представник СКР.

Як повідомлялося, напередодні суд санкціонував арешт п'яти українських офіцерів української армії, затриманих у Росії за підозрою у застосуванні заборонених методів ведення війни проти жителів Луганської та Донецької областей України. У прес-службі Ростовського обласного суду в п'ятницю повідомили, що п'ятьох офіцерів українських збройних сил заарештували рішенням суду Красносулінского району до 7 жовтня.

Як повідомлялося, 72-га і 79-та бригади Збройних сил України фактично перебували в оточенні і піддавалися регулярним артобстрілам і з боку бойовиків із території України, і з території Російської Федерації.

Загалом 449 українських військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції у східних областях, перетнули з 1 до 4 серпня кордон РФ за допомогою місії спостерігачів ОБСЄ, після чого попросили допомоги у поверненні в Україну. Більшість із них залишили територію РФ 4 і 5 серпня.

На території Російської Федерації утримують п'ятьох українських офіцерів з 72-ї і 79-ї бригади Збройних сил України.

"На території Росії залишаються п'ятеро українських офіцерів, яким пред'явлено надумані звинувачення. За наполяганням української сторони до затриманих вчора допустили генерального консула України в Ростові-на-Дону. Ситуація перебуває під його особистим контролем. Україна робить все можливе для захисту своїх громадян", - розповів на брифінгу 8 серпня в Києві спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА