14:06 04.06.2014

Депутат Герман побоюється, що введення воєнного стану на сході України призведе до нового кримського сценарію

2 хв читати
Депутат Герман побоюється, що введення воєнного стану на сході України призведе до нового кримського сценарію

Народний депутат України (фракція Партії регіонів) Ганна Герман вважає, що якщо буде введено воєнний стан у Донецькій та Луганській областях, то це стане перешкодою для проведення парламентських виборів у цьому регіоні, і тут буде можливий кримський сценарій.

"Якщо це ідея тих, хто хоче відрізати Донбас від майбутніх парламентських виборів, то це дуже шкідлива ідея", - сказала Г.Герман журналістам у середу.

Вона додала: "Тому що якщо Донбасу не дадуть голосувати на наступних парламентських виборах, це означає, що штовхнуть Донбас на кримський сценарій. Люди ще більше зневіряться в тому, що Київ їх хоче почути і що вони щось означають в Україні, і можуть піти в інший бік".

Депутат також зазначила, що якщо ідея введення воєнного стану на Донбасі полягає в цьому, то вона виступає проти неї.

Як повідомлялося, 3 червня в. о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав розпорядження, яким доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони Андрію Парубію спільно з низкою відомств терміново вивчити питання про необхідність введення воєнного стану в Донецькій та Луганській областях, де проводиться антитерористична операція (АТО).

"Невідкладно опрацювати за участю Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, адміністрації Державної прикордонної служби України питання необхідності введення воєнного стану в Донецькій та Луганській областях, де проводиться антитерористична операція, для запобігання дальшому розвитку та припинення збройного конфлікту на території України, недопущення масової загибелі мирного населення та військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, забезпечення стабілізації ситуації та відновлення нормальної життєдіяльності в названих регіонах держави", - йдеться в розпорядженні.

Крім того, секретареві РНБО доручено забезпечити за результатами опрацювання зазначеного питання "внесення у разі потреби в установленому порядку пропозицій щодо введення воєнного стану у відповідних місцевостях України".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

Блінкен не виключає нових санкцій проти компаній КНР за підтримку ОПК Росії

Кулеба: Кожна затримка в постачанні зброї призводить до невдач на фронті

Стефанчук і Ердоган обговорили звільнення військовополонених і цивільних, утримуваних РФ

Фіцо перебуває в критичному стані

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА