14:48 30.04.2014

Керівництво "Альфи" усунено від посад за невиконання наказів - Пашинський

1 хв читати

Генпрокуратура проводить розслідування стосовно керівництва спецпідрозділу "Альфа" за невиконання наказу, повідомив в.о. голови адміністрації президента України Сергій Пашинський.

"На сьогоднішній день Генеральна прокуратура порушила три кримінальні справи стосовно командирів підрозділів, які в умовах бойового наказу відмовилися виконувати цей наказ. Керівництво спецпідрозділу "Альфа" повністю відсторонено за невиконання бойового наказу. З ним проводяться службове розслідування", - сказав він на брифінгу в Києві в середу.

С. Пашинський нагадав, що згідно з рішенням РНБО на території Донецької та Луганської областей запроваджено режим антитерористичної операції. "Є закон України про антитерористичну операцію, в його рамках створено Антитерористичний центр, там є своє керівництво, яке зобов'язане застосовувати зброю", - зазначив він.

У середу на нараді з головами обласних державних адміністрацій спікер Верховної Ради, в.о. президента України Олександр Турчинов визнав, що силовики в Донецькій і Луганській областях не здатні виконувати свої обов'язки, а деякі підрозділи співпрацюють з терористичними організаціями.

Спікер парламенту зазначив, що в Донецьку і Луганську вже призначені нові керівники СБУ. Проведено повну заміну керівництва спецпідрозділу "Альфа".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила закон про надання адмінпослуг українцям, зокрема за кордоном

Переговори про вступ України до ЄС мають розпочатися якнайшвидше - Мецола

Позиція Європарламенту буде значущою для оборонної підтримки України - Зеленський

Між рішенням партнерів про постачання Україні зброї та її потраплянням на фронт відстань уже не в кілометрах, а, на жаль, у тижнях і місяцях - Зеленський

Путін в інформаційному акваріумі й не має наміру зупинятися - Зеленський

Дрон СБУ вдарив по НПЗ у російській Башкирії, подолавши рекордні 1500 км - джерело

Зеленський призначив Залужного послом у Великій Британії

Будівництву НВМК у Гатненській громаді біля Києва протистоять, зокрема, проплачені люди - заступник директора

Дмитра Герегу знову призначено командувачем Сил підтримки ЗСУ

Президент підписав указ про звільнення Залужного з військової служби

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА