16:43 29.04.2014

Діяльність Sky Taxi зупинено через збитковість - автомобілі будуть передані в оренду - Бурбакф

2 хв читати

Міністерство інфраструктури підтримало рішення керівництва аеропорту "Бориспіль" зупинити роботу державної служби Sky Taxi через її збитковість.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, про це розповів його голова Максим Бурбак під час зустрічі з працівниками цієї служби, які організували 29 квітня акцію протесту під будівлею відомства.

"На сьогоднішній день ситуація така - проект збитковий. З 2012, 2013о і частково 2014 року збитки сягнули 28 млн грн", - зазначив міністр.

Він повідомив, що аеропорт достроково погасив лізингові платежі за автомобілі, що дозволило підприємству заощадити 7,5 млн грн, але служба Sky Taxi щомісяця приносить підприємству збитки у розмірі до 1,5 млн грн.

Водночас, за його словами, Sky Taxi було єдиним підприємством на ринку таксомоторних перевезень, працівники якого отримували офіційну заробітну плату, що сплачувало внески в державний бюджет, а пасажири оплачували послуги з фіскальними чеками.

"Доходи цієї служби покривають лише витрати на оплату праці та пального. Також слід враховувати ще витрати на утримання автомобілів, амортизаційні витрати, проходження технічного обслуговування, страхування тощо і неконкурентні умови роботи. Державне підприємство, яким є "Бориспіль", не може дозволити собі непрофільну діяльність, яка не приносить доходу", - наголосив М.Бурбак, додавши, що реальну потребу в транспортуванні пасажирів аеропорту можуть задовольнити 50-60 автомобілів.

Мінекономіки зазначає, що процедура припинення роботи Sky Taxi проведена в рамках чинного законодавства: профспілки про це були повідомлені за три місяці, працівники - за два.

Автомобілі, які є державною власністю і належать аеропорту, будуть передані в оренду на конкурсних умовах. Перевізники, які виграють конкурс, як зазначив міністр, мають працевлаштувати звільнених водіїв служби Sky Taxi.

Він також зазначив, що в аеропорту "Бориспіль" буде проведено фінансову перевірку за всіма проектами, зокрема Sky Taxi, які були реалізовані в аеропорту за останні кілька років.

Проект Sky Taxi в аеропорту "Бориспіль" стартував 26 грудня 2011 року. Парк Sky Taxi укомплектований 110 автомобілями Hyundai Sonata, що мають характерний логотип. Машини оснащені системами кондиціонування, подушками безпеки і багажним відділенням. Крім цього, в кожному салоні передбачені дитячі крісла.

Усі автомобілі обладнані таксометром, POS-терміналом, відеореєстратором, GPS-навігатором.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА