12:55 15.04.2014

Група СКМ: Стабільна робота наших підприємств - запорука збереження миру та єдності в Україні

2 хв читати

Група СКМ, найбільший фінансово-промисловий холдинг України з основними активами в її східних регіонах, заявляє про свою підтримку єдиної, цілісної і незалежної України, і звертається до всіх сторін конфлікту відмовитися від насильства, силового протистояння і перейти до переговорів для пошуку мирного рішення.

"Кожен постріл, ким би він не був зроблений, це постріл у майбутнє. У майбутнє Донбасу і в майбутнє України. Сходу України ... потрібен мир, потрібні нові робочі місця, потрібне економічне зростання, що переможе бідність", - йдеться в заяві СКМ у вівторок. Цю заяву підписали керівники гірничо-металургійного холдингу "Метінвест" і енергохолдингу ДТЕК, а також директора близько 20 підприємств у Донецькій і Луганській областях, що входять до складу енергохолдингу.

Менеджмент просить працівників компаній зберігати спокій і залишатися на робочих місцях. "У цих складних умовах стабільна робота підприємств - головне, що потрібно містам, регіонам, країні... Інакше Схід очікує дестабілізація, економічний колапс і розруха", - вважають у СКМ.

Група також звертається до активістів політичних партій та громадських організацій не втягувати підприємства СКМ та їхніх співробітників у громадянське протистояння на жодній з протиборчих сторін.

"Кожен заклик вивести співробітників групи на вулиці, кожен пікет наших офісів у Києві та наших підприємств у регіонах - це не внесок у справу миру і єдності, це - внесок у ескалацію конфлікту на сході України", - вважають у групі.

Її менеджмент закликає також ретельно перевіряти інформацію щодо позиції СКМ та її співробітників у контексті подій на сході України, оскільки будь-яка неперевірена інформація може призвести до трагічних для регіону і країни наслідків.

"Група СКМ робить все від неї залежне для того, щоб Україна була сильною, щоб життя в ній було гідним... Ми хочемо жити в єдиній, мирній та успішній Україні, не розділеній на Захід і Схід, Північ і Південь", - наголошується у зверненні.

Підприємства групи СКМ працюють у 14 регіонах України, на них працюють понад 320 тис. співробітників, ще майже 2 млн осіб працюють на підприємствах, що співпрацюють з групою, зазначається в документі.

Напередодні власник СКМ Рінат Ахметов також заявив, що єдиним шляхом виходу з кризи на сході України є переговори і наголосив , що завжди виступав з однією позицією - за сильну, незалежну і цілісну Україну.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА