17:05 19.03.2014

Shell вийшла з переговорного процесу щодо Скіфської ділянки шельфу

1 хв читати

Компанія Shell вийшла з процесу переговорів про підписання угоди про розподіл продукції (УРП) у рамках розробки Скіфської ділянки шельфу Чорного моря, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії.

"У січні 2014 року Shell вийшла з переговорного процесу про УРП щодо Скіфської ділянки на глибоководному шельфі Чорного моря. Shell очікувала, що підписання СРП відбудеться у 2012 або 2013 році - на жаль, досягти цього не вдалося. У зв'язку з цим Shell вирішила зосередити свої зусилля і капітал на інших можливостях у нашому портфоліо світових проектів", - зазначили в прес-службі.

Водночас компанія продовжить розробку вуглеводнів у рамках інших проектів в Україні.

Як повідомлялося, Україна в 2012 році провела конкурс на укладення УРП щодо Скіфської ділянки, його переможцем став консорціум на чолі з американською Exxon Mobil (40%, оператор), Shell (35%), австрійською OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15%) і НАК "Надра України" (10%).

Площа Скіфської ділянки становить 16,698 тис. кв. км, її територія межує з островом Зміїний. Раніше сумарні інвестиції в Скіфську ділянку оцінювалися в $10-12 млрд, прогнозований щорічний обсяг видобутку природного газу - до 3-4 млрд куб. м, надходження до бюджету - 80-90 млрд грн.

Консорціум переможців щодо Скіфської ділянки в рамках конкурсу запропонував спеціальний платіж у розмірі близько $325 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА