17:21 20.01.2014

Генпрокурор назвав події у Києві злочином проти держави і закликав лідерів опозиції відкликати протестувальників з вул. Грушевського

1 хв читати
Генпрокурор назвав події у Києві злочином проти держави і закликав лідерів опозиції відкликати протестувальників з вул. Грушевського

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка називає події в центрі Києва, що відбуваються в останні дні, злочином проти держави і загрозою національній безпеці, а також закликає лідерів опозиції відкликати своїх прибічників з вулиці Грушевського.

"Необхідно негайно припинити масові заворушення, що супроводжуються насильством, підпалами , погромами, і в основі своїй несуть загрозу національній безпеці України. Це не просто хуліганство. Це злочин проти держави. Звертаюся до лідерів опозиції - відкличте своїх прибічників з вулиці Грушевського, поясніть неприйнятність здійснення масових заворушень!", - йдеться у зверненні В.Пшонки до організаторів та учасників масових заворушень, опублікованому на сайті Генпрокуратури в понеділок.

Генпрокурор назвав ситуацію в країні "дуже складною", зауваживши, що в українській державі грубо порушується закон, особливо в Києві.

За його словами, окремі політики і громадські організації "невпинно провокують населення і правоохоронців на силове протистояння".

"Те, що ми сьогодні бачимо, є прямим наслідком двомісячної риторики безвідповідальних політиканів та їхніх популістських обіцянок безкарності за скоєння злочинів", - наголосив В.Пшонка.

Він зазначив, що із законом і державою не можна розмовляти "мовою ультиматумів, каменів і "коктейлів Молотова", тоді як організатори та учасники масових заворушень вдаються до спроб нівелювати державні принципи, вдаючись до погромів і підпалів.

"Виконання законів є неухильним обов'язком кожного громадянина держави", - підсумував генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА