13:29 15.01.2014

Київ зможе розплатитися за борги з будівництва станції метро "Теремки" за рахунок кредиту лише після підвищення тарифів на проїзд у метро - Голубченко

2 хв читати
Київ зможе розплатитися за борги з будівництва станції метро "Теремки" за рахунок кредиту лише після підвищення тарифів на проїзд у метро - Голубченко

Заборгованість перед ЗАТ "Київметробуд" за будівництво станції метро "Теремки" може бути погашено за рахунок кредиту в сумі 500 млн грн лише після підвищення тарифів на проїзд у столичному метрополітені, заявив виконувач обов'язків голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Голубченко.

"Є постанова Кабінету Міністрів, в якій записано, що джерелом повернення кредиту є тарифи, а в договорі з банком на отримання кредиту записано конкретно, що кошти відпускаються лише після приведення тарифів у відповідність із постановою Кабінету Міністрів", - заявив А.Голубченко у бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"В умовах отримання кредиту записано таку вимогу - це правда. І тому без цього заходу ми не можемо поки що отримати кредит", - додав він.

При цьому А.Голубченко вважає нормальним, що будівництво станції "Теремки" вперше в практиці столиці частково фінансується за рахунок вартості проїзду, хоча раніше це робилося лише за рахунок бюджетних коштів.

"Станцію ми побудували, і нічого в цьому немає такого (у будівництві за рахунок вартості проїзду - ІФ). Ми взяли кредит під гарантії уряду, і якщо тарифи не буде підвищено, значить, уряд повинен буде це відшкодувати з державного бюджету", - зазначив він.

За його словами, ввести таку практику довелося через відсутність грошей у бюджеті Києва. "Раніше вистачало бюджетних коштів, а цього року, ви знаєте, яким напруженим був бюджет. Ми навіть дороги не змогли відремонтувати належним чином. Чому так? Тому що не було грошей у бюджеті, не вистачало", - констатував в. о. голови КМДА.

Як повідомлялося, раніше в. о. голови КМДА Анатолій Голубченко повідомив, що проїзд у київському метро подорожчає до 3 грн із 1 лютого 2014 року.

Станцію метро "Теремки" в Києві введено в експлуатацію 6 листопада 2013 року, проте КМДА досі не погасила заборгованості за ці роботи перед ЗАТ "Київметробуд" у розмірі понад 400 млн грн.

Департамент транспортної інфраструктури КМДА на початку січня уклав договір із ВАТ "Державний експортно-імпортний банк" на отримання кредиту у розмірі 500 млн грн терміном на шість років під 10% річних для погашення цієї заборгованості.

Генеральний директор ЗАТ "Київметробуд" Володимир Петренко заявив, що працівникам підприємства заробітна плата не виплачується з жовтня 2013 року.

Повний текст інтерв'ю буде розміщено на сайті агентства в розділі "Ексклюзивні інтерв'ю".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

Уночі ППО знищила один БпЛА Shahed у Миколаївській області - ОВА

Пакистан організував чотири спецрейси для вивезення своїх громадян після заворушень у Киргизстані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА