14:34 13.01.2014

У МВС України продемонстрували іноземним дипломатам відео подій у Святошинському районі та прокоментували його

2 хв читати

Представники Міністерства внутрішніх справ України продемонстрували іноземним дипломатам відеоматеріали з місця подій біля будівель Києво-Святошинського суду та Святошинського райуправління міліції 10 січня, а також надали свої коментарі.

У частині щодо побиття екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на основі відео було зроблено висновок, що "під час спілкування з працівниками міліції та безпосередньо після нього тілесних ушкоджень правоохоронці йому не завдавали", повідомляє управління зі зв'язків із громадськістю МВС України в понеділок.

Заступник глави МВС Віктор Ратушняк розповів дипломатам, що учасники акції біля суду вимагали від судді ухвалити рішення про звільнення підсудних з-під варти в залі суду і, таким чином, чинили тиск на суддю. Коли ж конвойний підрозділ почав транспортування засуджених до СІЗО, учасники мітингу заблокували рух авто, пошкодили його скло, кидали в правоохоронців різні предмети. "Тут ми можемо говорити про наміри захоплення автомобіля конвойної служби та звільнення засуджених", - зазначив він.

У зв'язку з цим заступник міністра ознайомив послів іноземних держав із положеннями закону "Про міліцію", відповідно до яких працівники міліції мають право застосовувати спецзасоби і навіть зброю для захисту себе від нападу, а також для припинення порушень громадського порядку. Водночас, за його словами, незважаючи на це правоохоронці діяли стримано.

В.Ратушняк наголосив, що в обстановці, яка склалася біля будівлі суду, працівники міліції діяли у рамках своїх повноважень та відповідно до закону "Про міліцію".

Зустріч представників МВС із послами іноземних держав відбувалася в Міністерстві закордонних справ України.

МВС України на своєму веб-сайті розмістило відео подій 10 січня із закадровими коментарями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА