12:09 30.12.2013

Потужність вибухового пристрою у волгоградському тролейбусі становила 4 кг у тротиловому еквіваленті

1 хв читати

Потужність вибухівки, яку використовували терористи для підриву тролейбуса у Волгограді, становила 4 кг тротилу, повідомив у понеділок "Інтерфаксу" офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін.

"За попередніми даними, потужність вибухового пристрою становила щонайменше 4 кг у тротиловому еквіваленті, як і вибуховий пристрій на залізничному вокзалі (Волгограда 29 грудня - ІФ), він був начинений уражаючими елементами", - сказав В.Маркін.

За його словами, під час підриву тролейбуса в понеділок і в ході організації недільного вибуху на вокзалі у Волгограді використовувалися однакові уражаючі елементи. "Оскільки в обох вибухових пристроях уражаючі елементи ідентичні, це підтверджує версію слідства про взаємозв'язок двох терактів", - сказав В.Маркін.

"Можливо, вони могли готуватися в одному місці", - зазначив представник СКР.

"Слідство вважає, що час і місце для теракту були обрані невипадково, оскільки вранці цим маршрутом у районі Качинського ринку завжди користується велика кількість людей, зокрема студенти довколишніх навчальних закладів", - сказав В.Маркін про вибух у тролейбусі.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА