16:16 29.12.2013

На вокзалі у Волгограді вибухнуло щонайменше 10 кг тротилу - СКР

2 хв читати

Потужність вибухового пристрою, що спрацював на вокзалі у Волгограді, становить щонайменше 10 кг у тротиловому еквіваленті, повідомив "Інтерфаксу" офіційний представник СКР Володимир Маркін.

"Жертв могло бути набагато більше, якби не спрацювала так звана загороджувальна система, яка не дала смертниці змогу пройти через рамки металошукачів до зали очікування, де було велике скупчення пасажирів, зокрема через затримку трьох потягів", - сказав В.Маркін.

"Наразі встановлюють свідків та очевидців злочину, призначено низку необхідних судових експертиз, які допоможуть слідчим встановити всі обставини злочину, упізнання тіл загиблих і смертниці", - наголосив представник СКР.

Раніше В.Маркін повідомив "Інтерфаксу", що на місці вибуху у Волгограді знайдено останки передбачуваної терористки, призначено генетичну експертизу, щоб встановити її особу.

Джерело в правоохоронних органах регіону уточнило "Інтерфаксу", що знайдено відірвану голову передбачуваної терористки-смертниці. "Знайдено голову передбачуваної смертниці, що дасть змогу незабаром встановити її особу", - сказав співрозмовник агентства.

У неділю біля входу до залізничного вокзалу у Волгограді вибухнула терористка-смертниця. За останніми даними, внаслідок теракту в Волгограді загинули від 13 до 15 людей, постраждали близько 50.

Попередній теракт було скоєно в Волгограді 21 жовтня.

Тоді в автобусі підірвалася смертниця. Унаслідок теракту на місці загинули шестеро осіб і сама терористка, кілька десятків людей постраждали. 18 листопада в московській лікарні померла ще одна постраждала внаслідок теракту. Отже, кількість жертв теракту досягла семи людей.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА