17:24 06.12.2013

МОЗ закликає українців не ходити на масові акції, щоб уникнути ризику зараження інфекційними захворюваннями

2 хв читати
МОЗ закликає українців не ходити на масові акції, щоб уникнути ризику зараження інфекційними захворюваннями

У Міністерстві охорони здоров'я України закликають українців утриматися від участі в масових акціях, щоб уникнути ризику заразитися туберкульозом, ГРВІ та іншими інфекційними захворюваннями.

Як розповів у п'ятницю на прес-конференції в Києві перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Качур, чоловік, який помер біля майдану Незалежності, був хворий на відкриту форму туберкульозу, що "становить небезпеку для оточуючих".

"Перебування таких хворих ... серед великого скупчення людей категорично заборонено і є неприпустимим", - сказав він.

О.Качур наголосив, що ця людина могла заразити оточуючих на туберкульоз.

Водночас перший заступник міністра зазначив, що зараз епідситуація під контролем і медики вживають усіх заходів, щоб запобігти поширенню інфекції.

"Ми звертаємося до учасників всіх акцій, звертаємося до громадськості з проханням утриматися на час небезпечного періоду від масового скупчення людей, звертаємося до батьків: бережіть своє здоров'я, здоров'я своїх дітей, переконайте своїх дітей, які найбільше схильні до інфекційних захворювань, піти з вулиці і вести безпечний спосіб життя", - закликав О.Качур.

У свою чергу головний держсанлікар України Анатолій Пономаренко наголоси, що ситуація з захворюваністю в країні на грип і ГРВІ відносно стабільна.

"Епідпоріг не перевищено, значить, ми епідемії не оголошуємо, але рівень захворюваності зростає", - сказав він.

Як повідомлялося, в п'ятницю вранці до столичної міліції надійшло повідомлення про те, що біля оглядового майданчика неподалік готелю "Україна" в центрі Києва було виявлено тіло чоловіка.

Прибулі медики констатували смерть чоловіка, без видимих ознак насильницької смерті. Первинний огляд показав відсутність будь-яких ушкоджень, зокрема травм голови. За словами свідків, зазначили в міліції , у чоловіка спочатку пішла кров з рота.

Судово-медична експертиза встановила , що у померлого був відкритий туберкульоз легень.

Правоохоронці встановили особу чоловіка - це житель Львівської області, 1962 р. н., раніше судимий.

.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА