16:09 06.12.2013

МОЗ закликає організаторів масових акцій у Києві забезпечити роботу пунктів меддопомоги

2 хв читати
МОЗ закликає організаторів масових акцій у Києві забезпечити роботу пунктів меддопомоги

Міністерство охорони здоров'я України звертається до організаторів масових акцій із закликом забезпечити якісну та оперативну роботу пунктів і бригад, які надають медичну допомогу громадянам.

Як повідомляє прес-служба МОЗ у п'ятницю, це звернення до організаторів акції викликано випадком смерті людини на майдані Незалежності в Києві, який стався внаслідок виявленої у нього хронічної форми туберкульозу легенів, ускладненої легеневою кровотечею.

"Розтин померлого виявив занедбану формою туберкульозу, яка є вкрай важкою та становить небезпеку для оточення", - зазначено в повідомленні.

У МОЗ зазначили, що перебування таких хворих серед великого скупчення людей категорично заборонене та є недопустимим. "Громадянин становив небезпеку для оточення, оскільки страждав на заразну форму туберкульозу, яка передається повітряно-крапельним шляхом", - наголосили в прес-службі МОЗ.

У МОЗ нагадали, що тривале перебування на холоді може стати причиною загострення чи виникнення хвороб.

Також МОЗ України звертається до громадян з проханням уважніше ставитися до стану свого здоров'я, а хворих на інфекційні захворювання утриматися від участі в масових заходах та дотримуватися відповідного режиму лікування.

Як повідомлялося, 6 грудня вранці до столичної міліції надійшло повідомлення про те, що в районі оглядового майданчика біля готелю "Україна" в центрі Києва було виявлено тіло чоловіка.

Прибулі медики констатували смерть чоловіка, без видимих ознак насильницької смерті. Перший огляд засвідчив відсутність будь-яких ушкоджень, зокрема травм голови. За даними свідків, зазначили в міліції, в чоловіка спочатку пішла

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА