16:02 26.11.2013

Процедуру митного контролю для вболівальників чемпіонату світу з хокею-2014 буде спрощено

2 хв читати

Україна та Білорусь домовилися про спрощення процедури митного контролю для учасників та вболівальників чемпіонату світу з хокею з шайбою-2014, який відбудеться в травні в Мінську, повідомила прес-служба Міністерства доходів і зборів у вівторок.

Згідно з повідомленням, відповідних домовленостей було досягнуто під час двосторонньої зустрічі першого заступника міністра доходів і зборів України Степана Дериволкова та голови Державного митного комітету Республіки Білорусь Олександра Шпилевського.

"Україна вже має досвід із проведення престижних міжнародних змагань. Ми передали нашим білоруським колегам усі матеріали про заходи та спільні дії митних органів України та Польщі, проведені у рамках Євро-2012. Впевнений, що наші напрацювання допоможуть в організації і чемпіонату світу з хокею", - зазначив С.Дериволков.

Міндоходів також надаватиме інформацію білоруській стороні про організовані групи уболівальників та здійснюватиме їх першочерговий пропуск на українсько-білоруському кордоні. Міністерство також запропонувало визначити перелік пунктів пропуску, в яких буде виділено смуги рухи, позначені емблемою та абревіатурами чемпіонату, для переміщення окремих категорій осіб. На цих смугах запропоновано проводити спільний контроль митними і прикордонними органами України та Білорусі за принципом однієї зупинки на українській або білоруській стороні пункту пропуску.

"Такі заходи сприятимуть створенню комфортних умов для перетину кордону на час проведення чемпіонату", - зазначено в повідомленні.

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання стану реалізації проекту "Принекс", впровадження якого розпочалося в березні 2013 року. Згідно з проектом, сторони здійснюватимуть попередній обмін інформацією про товари та транспортні засоби, що перетинають митні кордони України та Білорусі.

"Впровадження цього проекту підвищить ефективність митних процедур та скоротить час на перетин українсько-білоруського кордону, а також зменшить кількість незаконного переміщення товарів", - зазначають у міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Укрпошта випустить марки з кримськотатарською та харківською вишивками

Польща витратить майже $400 млн, щоб зробити бар'єр на кордоні з Білоруссю "непрохідним"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА